Arkiv
Udfordringsniveau
 


Velkommen til Bike Italiens arkiv!

 

I arkivet vil du i menuen til venstre finde vores forskellige allerede afviklede cykelarrangementer. Hvert arrangement har sin egen arkivside, hvor du vil kunne se fotogallerier og højdekurver samt læse beskrivelser, eventuelle indlæg, artikler og kommentarer fra deltagerne.

God fornøjelse!

MTB-Nepal, marts 2015: Eventyret, der ingen ende vil tage! Alt lykkedes på denne tur! Pragtfuldt vejr! Maksimal sigtbarhed til Himalaya både fra distancen, og da vi endelig nåede op til 8.000 meter bjergene! Masser af næsehorn og krokodiller i Chitwan nationalparken. Gode cykler der holdt til strabadserne. Specielt for årets tur fik deltagerne mulighed for at stifte bekendtskab til organisationen WAWCAS (Women-at-word-children-at-school), der kører et microfinansieringsprojekt blandt Nepals allerfattigste kvinder i tre provinser. Nina Schriver (deltager på turen), der står for projektet, gav os indsigt i, hvor lidt, der skal til, for at kvinder på samfundets allernederste trin ved selvhjælp og et lille lån, kan rejse sig og skabe sig et nyt liv med fremgang, sikkerhed og drømme om fremtiden. På sidstedagen kunne vi fra kvinderne selv høre om sorger og sejre, hvilket var med til at sætte hele Nepal-oplevelsen i perspektiv!

MTB Gardasøen, okt. 2014: Sikke en sæsonafslutning! Fire dage med tre tekniske vidunderdrenge (med damp) fra Danmarks største MTB klub DMK. Den hårdkogte menu lød på: Stram kæde, hårde lår, skurende tænder, voldsom koncentration, drops, klipper, flow, intensitet, kontrollerede styrt, power, god mad, fantastiske udsigtspunkter, storslået natur, latterkramper, god stemning, store isdesserter og alletiders mega-afslutning fra toppen af Monte Baldo (2065 m) til Gardasøens vandspejl NON-STOP-SINGLE TRACK (ny rute)! Gardasøens ubetingede bedste spor! Enighed blandt deltagerne, at ruterne her ved Gardasøen er på meget højt teknisk niveau!

Milano-Rom uge 38, 2014: Sådan skal det gøres! Bedre vejr fås ikke! Otte dage med korte ærmer og ben. En af vores mest vellykkede ture til dato! I to hold kørte vi fra den ene af Italiens utallige vidundere til det andet. Vi oplevede Appenninernes afrundede bjergtoppe med middelalderbyer og skumle borge. Vi fik set de fem små, bedårende piratbyer langs Liguriens forrevne klippekyst (denne gang i tørvejr!). Vi besejrede Alpe Apuanes marmorbjerge og sugede til os af stemningen på pladsen i amfiteatret i Lucca. Vi fik set Toscanas bølgende bakkelandskaber, San Gimignanos tårne og Siena by night. Vi badede i termalske bade og kørte på kanten af indtil flere udslukte vulkaner. Da vi trætte og fulde af indtryk endelig nåede Rom, drak vi ChampagnePiazza Garibaldi med udsigt over byernes by, som vi havde en hel dag til at udforske til fods. Så sandeligt meget mere end bare en cykelferie!

Bike & Vin, 2014: Endnu en super vellykket udgave af kombinationsferien Bike & Vin for livsnydere! Der blev cyklet, vandret og smagt på vin til den helt store guldmedalje... og det krydret med spændende og anderledes kulturelle arrangementer, som kun italienerne kan lave dem. Vi så operaen Aida i den romerske Arena i Verona, vi vandrede fra vingård til vingård i Valpolicella og vi var til borgbesøg og folkefest i Trentino med vinsmagning, opvisninger og lokal mad. Ikke mindst blev der traditionen tro plukket druer og lavet vin, som man gjorde det i gamle dage. Endnu engang fik vi ros for vores overnatningssteder, der oser af atmosfære og romantik for ikke at nævne de indbydende swimmingpools, hvor gæsterne lige kunne få skyllet støvet af.

FLS Træningslejr Gardasøen, 2014: For tredje gang valgte FLS's cykelklub Bike Italien til at arrangere deres årlige cykeluge. I år havde klubben valgt Gardasøen, som må regnes som Europas bedst egnede sted til en træningslejr for landevejsryttere, hvis man ønsker fast overnatningssted! De 22 ryttere delt i tre hold nød godt af Gardasøens nærmest uendelige muligheder for forskelligartede ruter i bølgende, bakket og/eller bjergrig natur med snesevis af gamle middelalderborge, muromkrænsede byer, gamle forter, floder og flotte klippeformationer. Efter ugens seks etaper, hvor der blev prøvet kræfter med søens sværeste stigninger, blev der slappet af ved poolens kant og hygget i barområdet om aftenen. En meget vellykket uge med skønt vejr, glade ansigter og god stemning!

Dolomitterne Unplugged uge 35, 2014: Det startede som i en ond drøm! Tre timer i silende regn på vej til Europas sjettehøjeste pas, Passo di Gavia (2620 m). Men så klarede det op og turens første fem pas: Gavia, Bernina, Forcola di Livigno, Albula og Fluela viste sig fra deres allerbedste side... i tørvejr og behagelige temperature! Lidt ærgerligt måtte vi aflyse et af turens højdepunkter pga. regn - Kaunertaler Gletscherpanoramastrasse, hvor vi skulle have kørt til 2.750 meter i ultra naturskønne omgivelser. Turen fortsatte med regn og livsfarlig sidevind på Resiapasset, men til gengæld fik vi lov til at køre to tredjedele af Stelvio i tørvejr... da de sidste kom op, noget forfrosne, begyndte det tilmed at sne! Stemningen fejlede dog ikke noget, og efter kort tids dirren på nedkørslen klarede det op, og varmen fik atter magt. Som et af turens højdepunkter sluttede vi turen af med Mortirolo hvis 11% i snit jo kan få det bedste frem i folk. Kanon oplevelse i dejligt vejr. Hårdt men fedt alligevel! Tilfredsstillelsen på toppen er ganske speciel, tør jeg godt afsløre... prøv selv!

Dolomitterne Unplugged uge 31, 2014: Seks amerikanere og syv danskere havde set frem til det hårdeste program i Bike Italiens historie og syv dage. Men sikke meget vand vi fik! Den eneste dag vi ikke var gennemblødte mindst én gang var på vores fridag! Vi vænnede os til at skifte tøj et par gange om dagen, og så gik det faktisk meget godt. Vi havde faktisk nået to tredjedele af passene i tørvejr, da vi gjorde regnskabet op, så det kunne have været værre. Tyveårige Brandon (Boston) gav den gas og slog vores Brian Møldrups fire år gamle Stelvio rekord med 40 sekunder (1.33.20). Også på nedkørslerne var han hurtigste mand nogensinde i Bike Italiens regi! Turens højdepunkt var gennemførelsen af Mortirolo og Gavia på samme dag! Hård kost, men det kan faktisk godt lade sig gøre, hvis man undlader at køre ræs på Mortirolo. Største skuffelse var aflysningen af Tre Cime Lavaredo, som vi stadig har til gode (i tørvejr)! Det må blive næste år!?

MTB-Off limits, Gardasøen 2014: En aflysning truede, men i sidste øjeblik flyttede vi turen fra Brentadolomitterne til Gardasøen, så den alligevel kunne afvikles på trods af kun få deltagere. Vi kørte fuldt program og havde en dejlig udfordrende uge med ømme ben og forslåede kroppe men heldigvis uden uheld og alvorlige problemer med cyklerne. Fra i år af, udbydes vores to benhårde og teknisk udfordrende MTB-ture kun til klubber og grupper af mtb-ryttere.

Grandissimo Garda, 2014: Første udgave af mega-træningslejren blev på trods af relativt få deltagere en stor succes, som tegner godt for fremtiden! Der blev kørt i to hold, hvor et A-hold tog sig af alle de sværeste stigninger i området, og et hold Q (en rent kvindehold) kæmpede med et lidt mere lempeligt program, så deltagerne kunne vænne sig til den anderledes kørestil i bjergene. A-rytteren Martin Toft Madsen, som p.t. hører til Danmarks bedste enkeltstartsryttere (A-amatør), deltog i træningslejren og fik fuldt udbytte heraf. Hans meget grundige og nærmest videnskabelige træningsmetoder tjente som inspiration for alle og gav træningslejren en ekstra dimension. Også Marc Garby som p.t. kører for Christina Watches deltog en dag i træningslejren, hvor han og Martin besejrede den klassiske stigning Peri-Fosse på kun 31 minutter!!! Vi andre nåede ikke frem til at overvære spurten.... men kunne fornemme duften af brændt gummi, gnister og albuer under bæltestedet, da vi kom op... lige efter!? Brug evt. træningslejren som led i dine forberedelser til Marmotten.

MTB Juelsminde: Tre mtb freaks fra Juelsminde MTB klub havde bestilt træning i april som forberedelse af Trans Alp. De skulle bare have det vildeste... og det fik de! Desværre gik der lidt sygdom i den, så det var ikke alle, der nåede hele vejen igennem, men Trans Alp klarede de i fin stil tre måneder senere! Læs deres beretninger her. Juelsminde MTB klub har valgt Bike Italien til at arrangere deres klubtur ved Gardasøen i 2015.

MTB-Nepal 2014: Sikke et eventyr! Nepal er og bliver verdens bedste MTB-rejseland! Den lokale befolkning smilede og var nemme at komme i kontakt med. De sødeste små, støvede nepalesiske børn øvede deres engelske gloser, imens de grinende løb efter vores cykler for at prøve en tur. Vi blev tilmed involveret i adskillige vandkampe og smurt ind i farver på en af de mange nepalesiske helligdage. Vi så kæmpekrokodiller på få meters afstand og et fuldvoksent næsehorn, der havde forvildet sig ind i nabohotellets have. Cyklingen var barsk og udfordrende takket være de mest elendige grusveje, hvor klipper og store sten kiggede frem og utallige vandløb og floder skulle forceres via hængebroer. Temperaturene nåede helt op på 40 grader en enkelt dag, hvor turens stejleste stigning blev besejret på cyklen og til fods. Oppe i Himalaya blev vi velsignet af alle tiders bedste vejr, så ottetusindmeterbjergene stod knivskarpt over de enorme udtørrede flodsenges uendelige stenmasser. En stor tur for en gruppe af rendyrkede eventyrere!

Kronborgs CM's træningslejr i uge 19: Så er vi kommet ud på den anden side efter en travl periode med træningslejre ved Gardasøen for henholdsvis racer og MTB. Vejret har været fantastisk med sommertemperaturer helt fra starten af maj! Så godt som ingen regn i en fireugers periode. Kronborg cykleklub fik kørt 7 etaper med i alt 700 km og 10.000 højdemeter. Det blev også til flere festlige indslag som vinsmagning og festmiddag! Læs indlæg her.

MTB-Nordsjælland: Ugen efter blev 14 mountainbikere fra nordsjælland præsenteret for MTB Gardasøen Off Limits ypperligste singletracks og mest berømte stigninger. Det blev også til et par gode italienske gourmet middage med vin og grappa. På fjerdedagen tog vi kabineliften til Monte Baldo efter 35 km MTB-kørsel langs Gardasøen. Fra 1.780 m havde vi pragtfuld 360 graders udsigt til nationalparken Alto Bresciana, Adamellerne, Brenta-Dolomitterne og Lessinia bjergene. Turen ned bag om og nord om bjerget var varieret og sluttede med et nasty stykke free-riding... på en klippevej (ikke planlagt). Il grande finale til Passo Tremalzo levede fuldt op til forventningerne om en lang, sej, ubarmhjertig men himmelsk naturoplevelse! Den lange nedkørsel krævede deltagernes sidste reserver, da der skulle arbejdes mere end først antaget på det valgte single-track over ca. 10 km. Sikke en etape!

Viborg Cykel Motion: Kom til Gardasøen for tredje år i træk og igen ventede nye, spændende og udfordrende ruter til både A/B-holdet og C holdet. Bedst husker benene de 172 km til Passo Croce Domini (1.895 m), som må regnes for det smukkeste pas i området ved Gardasøen. Vi fik også has på Passo Fittanze (1.399 m) og C-holdet anført af Francesco var blandt andet på langtur til Soave, hvor de fik mulighed for at se den mest velholdte middelalderborg i Verona området. Swimmingpoolen på hotellet kom til sin ret i løbet af ugen og vinsmagningsarrangementet blev prikken over i'et.

MTB-Safari 2011 i Brentadolomitterne: 3. version af MTB-Safari fortsatte rækken af meget vellykkede ture. Heller ingen regn i år, men nogen flere skyer. Etaperne var i år blevet udviddet med flere nye guldstykker, som alle faldt i god jord. Heriblandt den ekstremt stejle stigning til Monte Roen; den 8 km lange singletrack nedkørsel fra Lago di Tovel langs de vældige stenskred, der kendetegner dalen; og ikke mindst ekstraturen rundt om Monte Peller, hvor landskabet blev vildt, og hvor snesevis af marmotter legede på græssletterne langs ruten. Og så må vi ikke glemme at nævne den 2 km lange vandretunnel, hvor lyset ikke virkede... heldigvis havde vi et par mobiltelefoner med, så vi i det mindste kunne se konturene af dem foran!

Dolomitterne Unplugged uge 27, 2011: Med 18.000 højdemeter blev turen akkurat lige så hård som frygtet. Allerede på førstedagen var der nogen, der havde problemer med sukker-"temperaturen", men det blev bedre som dagene skred frem. De to hårdeste fyre m/k i feltet valgte frivilligt at køre ekstra stigninger fra Sölden til Timmelsjoch og fra Bormio til Passo dello Stelvio udover det i forvejen ubarmhjertige program. Fed tur, ingen tvivl om den sag... men en skam at der ikke var flere med, for vejret var suverænt og humøret højt! Brian fra Støvring slog sin egen rekord på Passo dello Stelvio (i Bike Italien regi) (26 km og 1.800 hm), og den lyder nu på 1 time og 34 minutter! Usmageligt hurtigt!

Dolomitterne Unplugged i uge 35: FLS's Cykelmotionsklub havde bestilt deres egen tur i Dolomitterne i sidste uge af august og fået følgeskab af 5 ryttere fra Sydsjælland og Fyn. Det blev Bike Italiens hidtil største tur at arrangere med 27 personer i alt og nye hoteller hver dag. Vi kørte i to hold hele ugen og havde Bjarke Andersen med som superguide og Tom Rasmussen som chauffør. Udover en kraftig regnskylle på førstedagen og en times tid med nærmest orkanagtige vinde med hagl, havde vi det bedst tænkelig vejr igennem hele ugen! Der blev kørt stærkt oppe foran, imens andre tog det stille og roligt, imens de nød den fantastiske natur og de karakteristiske klippeformationer, der omgiver ruterne. Deltagerne, som også havde kørt i Frankrig og i Pyrenæerne var ikke i tvivl: Dolomitterne er klart Europas flotteste bjerge!

Bike og Vin, uge 36, 2011: Efter en dramatisk start med livsvigtig medicin glemt i en af de kufferter, der ikke var noget frem i lufthavnen, fandt vi tilbage til den afslappede rytme, der kendetegner dette enestående livsnyderarrangement. Vi fik cyklet en hel masse og lavet en masse spændende og anderledes arrangementer relateret til vin. Gruppen på 13 gik godt i spænd, og hver aften blev fejret, som det hør sig til. Igen var vejrguderne på gæsternes side, og regnfrakkerne blev ikke brugt (godt at vi havde dem med alligevel!) Vi er blevet lovet indtil flere indlæg om turen ikke mindst af de indtil flere skolelærere, der sugede de mange informationer om vindyrkning og (-drikning) til sig, men nu må vi se, om de får tid?

Dolomitterne Unplugged uge 37, 2011: Årets sidste tur gik forrygende ikke mindst takket være vores første svenske gæster (tre i alt) og rigtig mange gengangere fra tidligere ture for ikke at glemme Støvring motionsklub, der var mødt talrigt op til deres første tur i Dolomitterne. Igen var Tom Langberg med som chauffør og det må man sige... det gjorde han godt! Turen var kendetegnet af en rigtig god stemning, og minsandten om ikke svenskerne blev bedre til dansk, som dagene skred frem! Helt nyt i Bike Italien sammenhæng var Passo di Giau (2.236 m), som vi kan anbefale. Fra Pocol er stigningsprocenterne meget afvekslende og klippeformationerne flotte imod slutningen. Den anden side virker sværere og er mere åben og usandsynligt flot! Den skal klart prøves en anden gang! Alle kom over Passo dello Stelvio (i første forsøg), men der var mange historier om ømme ben. Endnu en super Stelvio-oplevelse! Lidt dramatisk blev sidstedagen, hvor der var lovet snestorm på Passo di Gavia om aftenen. Vi nåede passet inden sneen satte ind, omend noget forfrosne (1 grad), men med tørt tøj og et par varme drikke indenbords gik nedkørslen i silende regn ok! På det næste pas, Passo Tonale, blev alle pånær to skøre kugler fra Viborg hentet og kørt til hotellet. På trods af voldsom regn klarede de to helte strabadserne og fortjener vores respekt!

HMTBK's træningslejr i påsken 2010: For andet år i træk, stod Bike Italien for Holte MTB-klubs forårstræningslejr i påsken. De 16 ryttere fra både elite- og motionsafdeling ankom til Garda i bil. Blandt deltagerne var Verdens- og Europamester i orienteering, Lasse Brun Pedersen. De seks første ruter var planlagt ved Gardasøens østlige bred, på Monte Baldo og Monte Pastello, Lessinia. Solen havde i ugen op til startdatoen flyttet snegrænsen op over 1.200 meter, så ruterne var snefri. Alle ruter var fysisk meget udfordrende med et teknisk højt niveau. De sidste to ruter foregik i området over Tremosine på vestsiden af søen, hvor hele den øvre del af den næstsidste rute blev kørt på en klippehylde i høj sol, 20 grader og 15 cm nysne, som var faldet samme nat! Fantastisk!

Ikast's træningslejr ved Gardasøen, uge 19, 2010: Ikast motionsafdeling havde valgt en kombineret cykel- og kulturel træningslejr, hvor konerne M/K var blevet inviteret med. På trods af et par kraftige regnbyger kunne programmet gennemføres i sin planlagte form, og hjemme ventede frisklavede sandwiches m.m. og dåseøl fra færgen. Om eftermiddagen var deltagerne på vandretur til valfartsstedet Madonna di Corona (3.000 trin), til vinsmagning på en familieeget meget smuk beliggende vingård samt på ekskursion til Verona. På sidstedagen spiste vi festmiddag på den lokale restaurant med taler, og hvad der hører sig til!

Dolomitterne Unplugged, uge 30, 2010: Vores store dolomit-tur i uge 30 havde internationalt islæt med deltagelsen af Tom fra Boston og norske Asbjørn, der dog begge har været med Bike Italien tidligere. Derudover deltog den tidligere A-rytter Jens-Erik samt hans kone Pernille, hvis svigersøn kører for det danske Ol-banemandskab. Som chauffør deltog triatleten Nickolas, som gennemførte sin Ironman i København i flot stil kun to uger efter at have kørt med os! Programmet var det hidtil hårdeste i Bike Italien regi, men det gik takket være stærke ben, god form og velsmurte dieselmotorer! Størst var oplevelserne ikke overraskende på Passo di Gavia, som vi kørte fra Ponte di Legno i år samt Passo dello Stelvio fra Bormio En helt ufattelig smuk stigning, men lige en tand nemmere en klassikeren fra Prato. En ualmindelig dejlig uge med masser af fede cykeloplevelser og hygge!

Dolomitterne Unplugged, uge 34, 2010: Efter en relativt våd august, tegnede det sig ikke godt for vores Dolomit-ekspedition i uge 34, men igen holdt vejrguderne hånden over Bike Italien, og det blev en suveræn cykeluge! Den eneste regn, vi havde, var imens vi spiste frokost på Passo dello Stelvio! Dramatisk underholdning, må man sige! Programmet var udfordrende men ikke opslidende, og det havde fået Ann Birgitte til at tage chancen og melde sig til, på trods af praktisk talt ingen bjergerfaring! Hun havde trænet målrettet frem til ugen og gjorde alle eksperter til skamme med en formidabel indsats! I feltets anden ende, så vi ikke meget til Brian, som viste sig at være i en klasse for sig selv, når det gik opad. Stelvio (fra Prato) blev kørt på 1.38 min. hvilket er fire minutter hurtigere end den hidtidige rekord i Bike Italien regi! Super kemi og mange dejlige oplevelser!

Bike & Vin, uge 36, 2010: Igen i år kombinerede vi nogle smukke og ikke alt for krævende cykelruter med en række kulturelle og vinrelaterede oplevelser, og igen blev det en succes! Vi fik klippet druer ned og lavet vores egen vin, som man gjorde i gamle dage. Vi tog på vandretur fra vinkælder til vinkælder i Valpolicellas romantiske omgivelser, hvor vi smagte de berømte vine: Amarone, Ripasso, Recioto, Valpolicella Superiore, Valpolicella Classico samt Grappa. Det blev også til adskillige vinsmagninger, vinfestival i Avio, rundvisning i Verona samt den helt specielle vandretur til valfartsstedet Madonna di Corona. Som kulmination på en dejlig afslappende cykelferie så vi det fantastiske skakspil i Marostica i middelalderlige omgivelser med den oplyste borg i baggrunden. Levende brikker klædt i autentiske klæder, bønder med rustninger og våben, riddere til hest og dronninger med piger til at bære sløret gjorde den gamle legende om herremændenes spil om princessen til en uforglemmelig oplevelse!

w

 

w

Klik her: Fotogalleri Viborg Cykel Motion

 

w

Klik her: Fotogalleri MTB-Safari

 

w

Klik her: Fotogalleri Dolomitterne Unplugged uge 31

 

w

Klik her: Fotogalleri Bike & Vin
 
wKlik her: Indlæg Frank Lindgaard: Dolomitterne Unplugged uge 35  

wKlik her: Fotogalleri Familieferier, blå rute