Benny kigger dybt i glasset!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   
   
 

 

 
 
 


Bike & Vin, 2019

 

Bike & Vin, uge 36

Periode: Lørdag d. 31. august - Søndag d. 8. september 2019.

For elvte år i træk tilbyder vi cykelferien BIKE & Vin ved Gardasøen i september 2019! Årets version vil være en dag længere end hidtidige arrangementer, da vores to faste arrangementer er planlagt med en uges mellemrum.

Der venter vores gæster et superspændende arrangement med masser af input til den vin-interessede cyklist om dyrkning og produktion og ikke desto mindre smagning af de bedste Norditalienske vine! Den guidede tur bringer jer igennem følgende vindistrikter:

  • Valpolicella
  • Bardolino
  • Lugana
  • Custoza
  • Terra dei Forti

Bakke- og bjerglandskabet, som vi skal besøge, er det romantiske, historisk interessante og naturmæssigt vidunderlige område klemt inde mellem imellem Alperne og Po-sletten og mellem Gardasøen og Verona!

Cykelruterne (seks i alt) vil bringe jer igennem snorlige rækker af vinrænker tynget af fuldmodne druer, forbi blomstrende oleander og duftende cypresser! Vi kommer også forbi en række af områdets bedste udsigtspunkter, skumle borge fra middelalderen, en valfartskirke, et munkekloster, hyggelige muromkrænsede byer, en antik villa samt en række spændende historiske og kulturelle attraktioner!

De daglige etaper er ca. 40-50 km. Underlaget er grus, cykelstier og mindre, interne asfaltveje. Landskabet, vi kører i, er lettere kuperet, imens bjergene, der kan nydes langs hele ruten, kun er til syns! Cyklerne er mountainbikes med gearing, der passer til ruterne.

Program: Den røde tråd for vores cykelferie er VIN! Og hvad er mere oplagt end at tage til vinfestival i vindistriktet Terra dei Forti umiddelbart nedenfor murene af middelalderborgen Castello di Sabbionare (Avio), omgivet af de Val Lagarinas smukke og dramatiske bjerge? Festivalspladsen har masser af boder og aktiviteter som gøgleri, teater og guidede vinsmagnings ture! Byens borgere er klædt ud i middelalderkostumer og konkurrerer i forskellige discipliner relateret til vindyrkning og produktion.

En eftermiddag giver vi vinbonden, hos hvem vi bor, en hånd med til at få de tunge vindrueklaser klippet ned. Vi presser saften ud med fødderne, som man gjorde engang og smager på den friske druesaft, inden den gærer og bliver lavet til vin, som gæsterne det følgende år kan smage.

I hvert af vinområderne, som cykelruterne bringer os forbi, skal vi til vinsmagning, hvor vi udover at smage på de ædle dråber vil få lov til at se (og snuse til) egefadene og høre om produktionens mange faser og de små fif, som er gået i arv fra generation til generation.

Som et af ugens højdepunkter skal vi deltage i Valpolicellas vigtigste vinmanifestation La Magnalonga, der foregår... til fods! Denne mangeårige og populære tradition tager udgangspunkt i Valpolicellas hovedstad, Negrar, hvorfra man besøger en række af Valpolicellas ældste vinproducenters antikke villaer og smager på de bedste af Valpolicellas verdensberømte vine lige fra Valpolicella Classico Superiore til Ripasso og Amarone samt Recioto til desserten! Flere af vinkældrene byder desuden på live musik, så stemningen er bare dejlig!

Vinene serveres med lokale retter, der tilsammen udgør et kongeligt måltid med morgenmad, snack, antipasta, første og anden ret, ost, is, dessert og kaffe med grappa! En uforglemmelig oplevelse for mad- og vinelskere, som kun kan opleves i Italien!

Ydermere skal vi til fods besøge et afsidesliggende valfartssted, der hænger som en ørnerede på en lodret klippefacade! Stien, hvis trin er hugget ind i klippen med håndkraft, har siden tidernes morgen fungeret som "syndesti", hvor syndere på "afveje" kunne få Guds syndsforladelse ved at kravle op på knæ! Et underfundigt sted med en himmelsk udsigt over Val Lagarina og Lessinia bjergene! (Husk gode sko eller knæbeskyttere, hvis I har været slemme!?)

Priser:

Med fly, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad.
10.995 kr.
I egen bil, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad.
9.195 kr.

Priserne ovenfor indeholder italiensk moms (IVA).

Inkluderet i prisen: Flyrejse, lufthavnstransfer, otte overnatninger med morgen- og aftensmad, bagagetransport, cykelleje, Magnalonga (Negrar), vinfestival i Avio, vinsmagninger, besøg på grappa-destilleri, evt. besøg på borgen i Avio/Sabbionare, besøg (og vinsmagning) i den antikke villa i Castellaro Lagusello, evt. La Cantina Sociale i Custoza, guide samt moms.

Ikke inkluderet i prisen: Tillæg for enkeltværelse, frokost og alle drikkevarer.

Tillæg for enkeltværelse: 175 kr. pr. nat. Vi kan kun tilbyde enkeltværelser i den udstrækning, at hotellerne kan/vil stille dem til rådighed.

Flyrejse: Flyrejsen foregår til og fra Københavns Lufthavn hhv. Billund. Vi henter jer i lufthavnen og bringer jer til startdestinationen.

Udrejse: Lørdag d. 31/8-2019.

Hjemrejse: Søndag d. 8/9-2019.

Bagagetransporten sørger vi for! Det er dog en god ide at medbringe en lille rygsæk til regntøj m.m.

Overnatning: Vi bor på hyggelige rustikke overnatningssteder (agriturismo m.m.) med masser af charme og atmosfære! Pånær ét har de alle swimmingpool, så husk badetøj.

Leje af cykler klarer vi - mountainbikes med en gearing, der passer til ruterne. Foretrækker I at medbringe jeres egne cykler, trækker vi cykellejen fra i feriens pris. Det er desuden muligt at bestille en elektrisk cykel, men det er forbundet med et tillæg på 900 kr.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad (ekskl. drikkevarer) er indregnet i prisen. Frokosten spises ude på ruten.

Forsikring: Sygdomsafbestillingsforsikring kan tegnes ved tilmelding. Ulykker dækkes af gæsternes egen ulykkesforsikring. Rejseforsikringer kan tegnes igennem Bike Italien.

Maksimalt deltagerantal: 14 personer. Minimum 8 deltagere.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Bike Italien
E-mail: Joachimjerichow@hotmail.com
Telefon: +39-3493672104

 

 

 

 

 

s

s

s