1 click for english version
   

Bike Italiens All-Time Stelvio Top 8 klassement:

Navn
År
Tid
Brandon Holden
2014
1,33
Brian Møldrup
2010
1,34
Frank Lindberg
2009
1,36
Michael Bygvraa
2013
1,37
Michael Rask
2012
1,38
Tom Fagan
2016
1,41
Claes Bogan
2015
1,45
Martin Hirsch
2016
1,47

Se samtlige højdekurver under "Tilmelding"

w

Passo di Stelvio (2.760 m)

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

a

aa

a

a

De Fire Pas, Passo di Sella (2.244 m)

a

a


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dolomitterne Unplugged Classic

 

Datoer: 22-29/8-2019

Hermed velkommen til programmet for alletiders klassiske cykeluge med alle de mest berømte stigninger i Dolomitterne og Ortles! Vi har i år valgt at lægge vægt på, at der i programmet både er udfordring til de meget stærke ryttere med pas i den sværeste kategori (Fedaia, Giau og Mortirolo) og samtidig plads til ryttere, der skal prøve Dolomitterne og Ortles for første gang. Jo, Passo dello Stelvio og legendariske Passo di Gavia er store mundfulde, men programmet er tilrettelagt således, at vi ankommer til begge stigninger med friske ben og for Gavia's vedkommende kører vi første halvdel dagen forinden, så det kun er de sidste 13 km af dette totalt ikoniske pas, som vi skal overvinde på sidstedagen!

Programmet er ambitiøst med 13 pas for Hold 1 og 12 pas for Hold 2 (ialt 12 pas over 2.000 m), men for Hold 2 har vi bevidst undgået de stejleste stigninger, så flere kan få glæde af ruterne.

Etaperne:

Vejen til de Centrale Dolomitter går for hold 1 via Castelrotto og Passo Pinei, en mindre kendt og mindre trafikkeret vej, der imodsætning til de andre ruter, stiger langs med Val di Isarco, således at udsigten bevares det meste af vejen op. Allerede halvvejs oppe passerer man den første af Dolomitternes karakteristiske forrevne klippeformationer, Monte Schiliar (2.564 m), der giver en forsmag på, hvad vi har i vente! Hold 2 fortsætter langs Isarco til Ponte Gardena for derefter at vælge den gamle og helt utrafikkerede vej op igennem Val Gardena. De to hold mødes igen i skisportsbyen Ortisei, hvorfra der fortsættes til Santa Cristina. Hertil så godt! Med lidt højere stigningsprocenter arbejder vi os op imod Passo di Sella og passerer en af Dolomitternes mest kendte klippeformationer, Sasso Lungo (den lange sten, 3.181 m). Fra passet overvældes man af udsigten til kolossale klippemassiver i alle retninger!

På andendagen skal vi køre Dolomitternes mest berømte cykelrute: De fire Pas, Dolomitternes navle, som også kendes fra skisporten som Sella Ronda. Praktisk talt hele etapen køres over trægrænsen mellem 1.500 - 2.250 meters højde og udsigten i alle retninger er uendelig og storslået! Først køres det spektakulære Sella-pas, hvor kilometerhøje lodrette klippemassiver rejser sig lige op umiddelbart bag autoværnet! Efter en kort (men lækker) nedkørsel gælder det Passo di Gardena, der er nem fra denne side men ikke desto mindre voldsomt smuk med forrevne klippespir i alle retninger! På ny vil en super nedkørsel få det til at suse i håret (på dem, der stadig har hår!?), indtil vi når Corvara, en perle blandt italienske skisportsbyer. Det tredje og laveste pas hedder Campolongo og herfra går det stærkt ned til Arabba, hvorfra man kan nyde de første looks til Dolomitternes højeste bjerg La Marmolada (3.343 m). Her skilles de to grupper, og der køres hhv. Passo di Fedaia (Hold 1) eller Passo Pordoi (Hold 2). Hold 1 får glæden af stigningen til Passo di Fedaia, som roligt kan kaldes en manddomsprøve m/k! Stigningen har en karakteristisk og spændende slugt (uden biler), som man kan cykle igennem. Derefter dødsstykket, hvor rytterne langsomt, (for de flestes vedkommende) vil blive ristet over 4 km med 12% i snit uden hårnålesving og som afslutning: 2 km med flere passager, hvor vejen kortvarigt bliver endnu stejlere! På toppen køres der langs med Dolomitternes højeste bjerg La Marmolada (3.343 m.) For Hold 2 er højdeforskellene og stigningsprocenterne mere tilforladelige, så der er lagt i ovnen til en rigtig drømmetur i hjertet af et af verdens smukkeste bjergområder! Afslutningen til Passo Pordoi hører til en af de smukkest udformede veje med de blødeste hårnålesving, som jeg kan komme på. Glæd jer!

På tredjedagen lægger begge holdene ud med at køre Passo di Fedaia fra den modsatte side (Canazei), som udover et fire kilometers stykke med tæt på 9% i snit, er ret nem. Før selve passet kører man langs en opdæmmet sø med La Marmolada (3.343 m) og dens karakteristiske gletscher i baggrunden. På vejen ned får også hold 2 muligheden for at se den dramatiske slugt, hvor etterne med nogen besvær arbejdede sig op dagen før! Fra bunden af stigningen krydses vandløbet Cordevole, imens vi med nogen ærefrygt øjner det majestætiske Mt. Civette (3.220 m) i baggrunden. For hold 1 er dagens ret: Passo di Giau (2.236 m), som er relativt spicy fra denne side med lange passager med stigningsprocenter omkring de 10%! Stigningen er spændende med mange smukt udformede hårdnålesving, dramatiske klippeformationer og et fortryllende åbent bjerglandskab! På toppen venter klippen Nuvolau (2.575 m) og en nærmest uendelig 360 graders udsigt til hundredevis af alpetoppe. Den glæder vi os til... også selvom den kradser lidt ind imellem! Efter nedkørslen til Pocol, indledes stigningen imod Passo di Falzarego (2.117 m), der er lang men rimeligt medgørlig. Næsten helt oppe passerer vi klippemastodonten Tofane di Mezzo (3.244 m). På selve toppen kan det imponerede klippespir Sass de Stria (2.477 m) iagttages. Begge hold slutter af med Passo Pordoi. Et super pas at køre med konstant medgørlige stigningsprocenter og fantastisk udsyn til Biz Boe, kendetegnet ved den flade top og Pantani statuen.

Fjerdedagen indledes for begge holds vedkommende med den lidt kortere stigning til Passo Costalunga. Fra passet kører vi kort ned til et af Dolomitternes smukkeste bjergsøer, Lago Carezza med en vanvittig flot grøn/blå farve! Er vi heldige kan vi se bjergformationen Latemar's spejlbillede i søen! Turen videre går forbi en anden af Dolomitternes absolutte topscorere blandt klippeformationer, Rosengarten! Herfra tordner vi ned til floden Isarco, hvor de to hold skilles. Hold 1 vælger cykelstien, der passerer de romantiske byer Chiusa og Bressanone og følger Isarco til skisportsstedet Vipiteno. Herfra har dagens stigning til Passo Giovo (Jaufenpass - kendt fra Otztaler Radmarathon) sin begyndelse. Vi har nu forladt Dolomitterne og bjergenes udformning ændrer sig væsentligt! Vejen snor sig op ad masser af hårnålesving med først skov og derefter i et bart og øde landskab. Efter passet åbner landskabet sig yderligere op, og vi kan blandt utallige bjergtoppe se det sneklædte Ramolkogl (3.551 m) foran os! Nedkørslen er lang og hører til de allerbedste! Øj, hvor det går! Næsten 40 km uden at træde rundt, indtil vi når tyrolerbyen Merano, hvor vi skal bo.

På femtedagen gælder det legendariske Passo dello Stelvio, der bør være en skalp på enhver motionsrytters kaminhylde! Passo dello Stelvio leverer den ubetinget største cykeloplevelse... hver gang! Om det er de 1.808 højdemeter, den konstante stigningsprocent på 8-9% eller den tynde luft, der gør det så forbandet hårdt at nå til passet i 2.758 meters højde (Europas næsthøjeste), ved jeg ikke, men følelsen af at have overvundet bjerget og sig selv, er noget helt specielt! I starten kører man med moderate stigningsprocenter langs bølgende enge og en brusende flod. Så når man skoven, hvor vejen bliver stejlere, og de 48 hårnålesving reduceres taktfast.Når skoven slutter, og man runder et hjørne, ses vejen, der fortsætter i zig-zag lige op i himlen. Man tror, det er løgn! Det ser håbløst ud! Udsigten til Ortler (3.905 m), de østlige alpers højeste bjerg, giver én fornyet mod og kraft, men ellers får man ikke noget foræret fra det øde og barske landskab! På toppen kan man købe t-shirts og pølser med kål (de go'e!) Efter frokost venter der os en af alpernes i særklasse smukkeste cykeloplevelser! Først uendelige græsarealer, derefter en serie af af hårnålesving stablet oven på hinanden som en gigantisk krænsekage, et par tilsyneladende håndlavede tunneller (husk lys) og utallige små og store vandfald langs ruten gør den til noget ganske specielt! Fra Bormio bider vi tænderne sammen og får de første 12 km af stigningen til Passo Gavia overstået... så er det gjort!

De mest udholdende (og tossede) kan for at få Stelvio fra to sider på samme dag køre ned i Sweitz fra Passo Umbrail (2.501 m) og køre de 1.126 højdemeter tilbage til Passo Umbrail! Denne stigning er netop blevet asfalteret og stiger med 8,5 % i snit!

Også sjette- og sidstedagen byder på fantastiske cykeloplevelser! Gavia-passet (Europas sjettehøjeste pas) er rig på historie og har lagt ryg til megen Giro d'Italia dramatik, hvor cykelrytterne nærmest har måttet grave sig igennem sneen for at nå til toppen. Vejen til Passo di Gavia er smal og hullet og væsensforskellig fra Stelvio i alle henseender. Praktisk talt ingen hårnålesving. I starten meget landlig. Meget mere varieret: Korte stejle ramper, hvor man mister pusten, afløses af flade stykker, så der igen komme ilt til musklerne. De sneklædte bjerge langs ruten er frygtindgydende med deres 3.859 m (Gran Zebru), 3.769 m (Monte Cevedale) og 3.678 m (Monte P.S. Matteo). Nedkørslen fra Gavia hører til de allerbedste, men man skal nok springe fadøllen over til frokosten (gør vi som regel alligevel!), da der kun er én vejbane og ingen afskærmning imod afgrunden! På vejen hjem passeres Passo Tonale, som også er ved at blive et større skisportssted. God at køre ræs på, hvis nogen skulle have kræfter i behold???

Skulle nogle af deltagerne have en våd drøm om at overvinde enhver cykelrytters mareridt, Mortirolo, så kan det godt lade sig gøre på bekostning af Passo di Gavia. Mortirolo er kun stejl... ikke særlig seværdig, men føj hvor er den led! Den står til 11% i snit, men føles som 15% i snit nærmest hele vejen! Er det jeres plan, så husk nogle ekstra gear at gøre godt med, ellers....

1. etape: Ronzone (1.100 m)- Passo delle Mendola (1.363 m) - Bolzano - Passo Pinei (1.442 m)(kun hold 1)- Ortisei - Passo di Sella (2.244 m) - Canazei - Val di Fasse. Hold 1: 111 km, 2.330 hm. Hold 2: 114 km, 2.130 hm.

2. etape: Passo di Sella (2.244 m) - Passo di Gardena (2.121 m) - Passo di Campolongo (1.875 m) - Passo di Fedaia (2.059 m)/Passo Pordoi (2.239 m). Overnatning: Val di Fasse. Hold 1: 116 km, 2.888 hm. Hold 2: 84 km, 2.284 hm.

3. etape: Canazei - Passo di Fedaia (2.057 m) -Passo di Giau (2.233 m) - Pocol -Passo Falzarego (2.117 m) - Arabba - Pordoi (2.239 m). Overnatning Val di Fasse. Hold 1: 116 km, 3.306 hm. Hold 2: 90 km, 2.208 hm.

4. etape: Passo Costalunga (1.745 m) - Vipiteno - Passo di Monte Giovo (Jaufenpass, 2.099 m) - San Leonardo - Merano - Silandro. Hold 1: 160 km, 2.714 hm. Passo Costalunga (1.745 m) - Val di Isarco - Bolzano - (Terlano-Meltina optional) - Merano. Hold 2: 90 km, 1.436 hm

5. etape: Merano - Prato - Passo dello Stelvio (2.758 m) - Umbrail Pas (2.501 m) - Sta Maria, Sweitz (optional) - Bormio - Santa Caterina. 110 km, 2.900 hm

6. etape: Santa Caterina - Passo di Gavia (2.620 m)/Mortirolo (1.855 m) - Passo di Tonale (1.883 m) - Val di Sole - Ronzone (1.100 m). 108 km, 2.346 hm.

Kilde: Kilometerangivelser ifølge ridewithgps.com

Uge 34-35 Km Start Slut forskel %
Passo di Pinei
23
335
1442
1107
4,8
Passo di Gardena (vest)
18,5
1225
2121
896
5,2
Ps. di Campolongo (nord)
6,15
1568
1875
307
5
Passo Fedaia
14,1
998
2.057
1.059
7,5
Passo Pordoi
9,4
1602
2239
637
6,8
Passo di Sella
11,6
1456
2214
758
6,6
Passo di Gardena
5,9
1871
2121
250
4,2
Passo di Giau
10,12
1314
2236
922
9,1
Passo di Falzarego
11
1530
2117
587
5,6
Passo di Fedaia
13,9
1440
2057
617
4,4
Passo Costalunga
9,89
1335
1745
410
4,1
Jaufenpass/Passo di Giovo
15
970
2089
1119
7,5
Terlano-Meltina (optional)
8
250
1040
790
9,9
Passo dello Stelvio
24,3
950
2758
1808
7,4
Passo Umbrail (optional)
13,2
1375
2501
1126
8,5
Passo di Gavia
25,6
1217
2621
1404
5,5
Mortirolo (optional)
11,8
552
1855
1303
11
Passo Tonale
10,9
1238
1884
646
5,9

Se alle højdekurverne under tilmelding. Kilde: www.salite.ch

Priser:

Dolomitterne Unplugged Classic, fly:
9.495 kr.
Kør-selv pris:
7.295 kr.

Inkluderet i prisen: Flyrejse, cykeltransport, lufthavns-transfer, 7 overnatninger (dobbeltværelser) på hotel (3 stjerner) med halvpension (ekskl. drikkevarer), bagagetransport, følgebil, guide, hotelskat og italiensk moms.

Ikke inkluderet i prisen: Frokost, drikkevarer, afbestillingsforsikring, enkeltværelsestillæg, reservedele og reparationer.

Tillæg for enkeltværelse: 175 kr.

Afbestillingsforsikring: Kan købes for 190 kr.

Cykeltransport: Jeres cykler transporteres med flyet, og gebyret for transporten er inkl. i prisen. Vi sørger desuden for transport fra lufthavnen til jeres første hotel. Cykler transporteres bedst i "hårde" cykelkufferter. Men også en "blød" kuffert/cykeltaske eller en cykelpapkasse kan benyttes. Papkasserne fås hos din lokale cykelforretning (ikke i lufthavnen!). Hvis du bruger papkasse, skal du huske at tage sadel og pedaler af samt dreje styret. Papkassens hjørner og håndtag bør forstærkes med tape. Det er i øvrigt en god ide at emballere bagskifter, kranksæt og forgaflen ekstra grundigt!

Reaktioner på sidste års tur:

Tak for en vel tilrettelagt og vel også ret grænseoverskridende uge! Det gik langt bedre, end jeg havde frygtet, og det var fedt at konstatere, at jeg kunne køre fuldt pensum alle dagene! Al mulig ros til dig, Bjarke og Andrea for at finde den helt rigtige balance mellem topstyring og hygge, og I har stor ære af at turen bliver så god som den gør! Lars Leth, Birkerød

Tak for sidst - det var jo en fantastisk uge med masser af dejlige oplevelser! Martin Hirsch, Frederiksberg/Søborg

Kontakt Bike Italien: joachimjerichow@hotmail.com Telefon: +39-3493672104

 

 

 

 

 

 

 

Kjeld Rasmussen kørte Stelvio fra alle tre sider på samme dag!

Et par timer med verdensmesteren Maurizio Fondriest.

Per på vej til Jaufenpas.

Passo di Sella

Mortirolo (11% i snit) er optional på sidstedagen.

Passo di Gardena (2.121 m)

9

Passo dello Stelvio med Ortler (3.905 m) i baggrunden.