Højdekurver kan ses på bestillingsiden

Grundig gennemgang af rutematerialet ved ankomst

Masser af indhold i løbet af ruterne

Området ved Gardasøen er rigt på historie og pragtfuld natur

a

Masser af udfordring og tilfredsstillelse ved Gardasøen

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

   

Familieferie-ræs

 

Familieferie-ræs ved Gardasøen

Med vores nye koncept kan racer-familier, par og smågrupper af venner nu få sig en dejlig cykelferie ved Gardasøen, uden at de skal gøre andet end at træde i pedalerne! Minimum to personer. Vi sørger for flybilletter til og fra Danmark (Skandinavien), transport til og fra lufthavnen, fast hotel med swimmingpool, racercykler samt masser af ruter at vælge imellem på differentieret niveau! Ruterne er uden guide. I stedet downloades de på telefonen og kan medbringes i papirsform (som sikkerhed). Ruterne kan også sendes til deltagerne som Gpx-filer, så de kan downloades på gæsternes egen Garmin.

Som udgangspunkt kan man flyve fra København eller Billund (men også svenske og norske lufthavne er en mulighed). Vi køber flybilletterne til jer og sørger for, at der bliver bestilt bagageplads og evt. plads til cyklen. Man kan også vælge at komme i egen bil og/eller tage sine egne cykler med hjemmefra. Vi bestiller hotel i den periode, I ønsker at komme til Gardasøen i perioderne: Marts, april, juli, de første tre uger af august samt oktober. Hotellet ligger i Garda by, som er meget centralt i forhold til cykelruter på alle niveauer! Vi sørger for racercykler til jer i god kvalitet (carbon) med bjerggearing, der passer til området, eller I kan vælge at tage jeres egne cykler med (med fratræk i prisen).

Cykelruterne:

Når I ankommer til hotellet, vil I finde en stor, fed mappe med cykelruter til enhver smag og til alle niveauer: Nord for Gardasøen (Trentino), syd for Gardasøen (morænebakkerne), øst for Gardasøen (Monte Baldo og Val Lagarina) og vest for Gardasøen (Lombardiet) samt i Valpolicella og Lessinia-bjergene. Ruterne er lavet til racercykler og foregår på cykelstier samt på små og mellemstore asfaltveje. Nogle af ruterne vil benytte færgeoverfarten fra Torri del Benaco til Maderno i Lombardiet.

Ruterne spænder helt fra begynder-niveau uden bjerge; til mere bakkede ruter med småstigninger; til ruter for de øvede ryttere med de mest udfordrende stigninger i området! Ruterne kan downloades på smartphones ved hjælp af en app, og de kan medbringes i papirform som sikkerhed. Til hver rute vil der være en kort beskrivelse med forslag til frokostrestauranter, udsigtspunkter og tilbud iøvrigt, således at man har mulighed for at kombinere cykelturene med andre aktiviteter (helt op til deltagerne, hvordan cykelturene skal afvikles!)

Gardasøen, Europas ubetinget bedste cykelområde!

Først og fremmest er Gardasøen kendetegnet ved en helt ekstraordinær varieret natur med høje dramatiske bjerge og klippeformationer i den nordlige ende og bakkelandskaber med vinområder i den sydlige. På den østlige side finder man Monte Baldo (2.218 m), der har mange gode lange stigninger at tilbyde landevejsrytteren, både med rimelige og urimelige stigningsprocenter! På den vestlige side finder man nationalparken Alto Bresciano, der tilbyder ruter med meget lidt bebyggelse samt dramatisk natur med stejle bjergsider og veje bygget ind i klippen.

Bag Monte Baldo køres langs Italiens næstlængste flod Adige i Val Lagarina. Fortsætter man østpå kommer man til Lessinia-bjergene, hvor der er mange levn fra en fjern fortid (naturbroen Ponte di Veja, vandfaldsparken i Molina, marmorminerne i Prun, grotten i Fumane osv.) samt masser af landlig idyl. Ruterne på denne side passerer gerne bølge-bakkelandskaberne i det berømte vinområde Valpolicella samt Romeo og Julies by Verona, som hører til Italiens allerflotteste byer med seværdigheder såsom den romerske Arena, Romeo og Julies balcon, Piazza delle Erbe og middelalderborgen Castel Vecchio.

I den sydlige del af Gardasøen kan man køre ruter med knapt så mange højdemeter. Enten langs floden Mincio til en af områdets mest romantiske middelalderbyer Borghetto eller i området kaldet Morænebakkerne, som har en række monumenter fra uafhængighedskrigen imod Østrig-Ungarn. Man kan også besøge den meget eventyrlige middelalderby Sirmione, Gardasøens største by, Desenzano, eller garnisionsbyen Peschiera.

Langs søens sydøstlige og sydvestlige bredder ligger den ene romantiske by efter den anden... fulde af iscafe'er og kaffebarer, pizzeria'er og fortovsrestauranter med søudsigt. Det er bare at tage for sig af retterne: Torri del Benaco, Garda, Bardolino, Lazise og på den vestlige side: Saló, Gardone, Moniga og Padenghe.

Også kulturelt og historisk har Gardasø-området altid været og er et meget rigt område. De gamle romerske handelsveje krydsede her, hvilket skabte grobund for alskens handel, produktion og servicefunktioner. Af samme grund har området har altid været i høj kurs for invaderende magter, hvilket bekræftes af en bemærkelsesværdig høj koncentration af middelalderborge og forter fra 1800 tallet. Er man til kirker og valfartssteder, så finder man adskillige ved søen, hvor den mest berømte hedder Madonna della Corona. Desuden vil cykelruterne tage jer forbi et par vinkældre (Valpolicella og Colá), hvor man kan droppe ind og smage et glas vin. Der findes også flere termalske bade i området, som kan krydre en cykeltur på en meget afslappende måde: Parco Termale i Colá, Aquardens i Pescantina og i Sirmione.

Kort sagt, så kan man opleve utroligt mange forskellige ting i løbet af en uges cykelferie ved Gardasøen! I kommer til at bo lige i hjertet af dette ufattelige cykelferieparadis, så det eneste transportmiddel, I får brug for, er cyklen!

En lille forsmag på ruterne:

Verona: 75 km, 340 hm. En skøn, næsten helt flad tur til Romeo og Julie's by, Verona, hvor man også kan se den romerske Arena, Castel Vecchio, Piazza Bra, Piazza Erbe og Ponte Pietra. Turen følger floden Adige ad cykelstier og småveje næsten uden trafik.

Borghetto: 82 km, 410 hm. Afslappende rute ad småveje og cykelstier til den superromantiske by, Borghetto, hvor man kan nyde udsigten fra Castello Scaligera di Valeggio; køre over den befæstede bro Ponte Visconteo samt se en perlerække af små vandmøller, hvor man i gamle dage malede mel til tortellini'er.

Giro dei Forti (turen omkring fortene): 68 km, 540 hm. Turen følger de meget bevægelige, spritnye cykelstier langs floden Adige. Relativt flad rute i uhørt smukke og bjergrige omgivelser. På vejen kan man se de fleste af ialt ni forter fra 1800'tallet, og man kan besøge Forte Wohlgemuth til fods, hvis man har lyst.

San Zeno di Montagne: 45 km, 680 hm. Bjergruten for begyndende motionister tager deltagerne til charmerende middelalderby Torri del Benaco, hvor dagens stigning har sin begyndelse. Højeste punkt er San Zeno di Montagne, hvor man kan nyde udsigten til Gardasøens dramatiske bjerge.

Sydlig Gardasø: 95 km, 380 hm. Idyllisk tur rundt om den sydlige del af Gardasøen, hvor man kommer forbi en række smukke og indbyrdes meget forskellige middelalderbyer. Turens højdepunkt er Sirmione, der fortjener et kig indenfor murene, men også Lazise, Saló og Desenzano har meget at tilbyde. Flere bademuligheder.

Morænebakkerne: 110 km, 710 hm. Denne lange men relativt flade rute er fuld af historisk indhold, såsom middelalderborge, befæstede byer og spændende monumenter samt knoglehuse fra uafhængighedskrigen imod Østrig-Ungarn. Foregår i området syd for Gardasøen, hvor en af istidens gletchere aflejrede sit materiale.

Giro del Monte Baldo: 110 km, 770 hm. Klassisk tur rundt om Gardasøens højeste bjerge Monte Baldo (2.218 m). Ruten følger Gardasøen helt op til den nordlige ende, hvor en kort men udfordrende stigning leder jer til cykelstien, der vil bringe jer langs floden Adige med høje bjerge på begge sider, igennem vinmarker og forbi gamle byer, hvor tiden står stille.

Valpolicella: 89 km, 1120 hm. En spændende og supervarieret bjergetape med adskillige kortere stigninger i det verdensberømte vinområde Valpolicella. Oplagt for de begyndende motionister, der har fået smag for at køre opad, men ikke vil svede alt for meget (ad gangen).

Gardasøens Balcon, Tremosine: 97 km, 1300 hm. Ved hjælp af færgen fragtes I til Lombardiet for at køre en meget eventyrlig rute med de flotteste udsigter over Gardasøen og til Monte Baldo. Højdepunktet er en restaurant, der har bygget en terrasse umiddelbart over et 400 meters frit fald. På vejen kan man se Limone og Malcesine.

Madonna della Corona: 77 km, 1300 hm. Ruten tager jer til et af områdets mest specielle steder, et valfartssted, der hænger som en ørnerede 700 meter oppe på en lodret klippe. Efter 10 km eller 20 km (valgfri) stigning nås valfartsstedet, som man kan besøge til fods eller med cyklen. Hjemturen tager jer forbi Bardolino.

Lessinia: 107 km, 1570 hm. Begyndende motionister, der gerne vil udfordres, kan vælge denne rute, der har en stigning med 800 hm og 9% i snit. Ruten tager deltagerne til Lessinia-bjergene, hvor man kan besøge Negrar (hovedstaden i Valpolicella) samt Verona, der hører til Italiens allersmukkeste byer. Hjemturen langs Adige i afslappende omgivelser.

Ponte di Veja: 105 km, 1840 hm. Ruten tager jer til hjertet af Lessinia-bjergene, som er kendt for sine for-historiske fund. Man kører op langs en Gran-Canyon-agtig kløft med kirsebærtræer langs vejen. Rutens højdepunkt er Europas største naturbro, som kan ses kun 100 meter fra vejen til fods. Har man kræfter til rutens sidste stigning, får man glæde af en dejlig nedkørsel med konstant udsigt.

Monte Baldo: 104 km, 2070 hm. Områdets mest kendte rute, der bringer deltagerne over trægrænsen ad de højeste asfaltede veje på bjerget. Den 22 km lange stigning er en af områdets smukkeste og mest varierede og kan klart anbefales den erfarne motionist. Ikke nem, men heller ikke umulig. Fantastiske bjergudsigter og stemning mellem køer og marmotter (murmeldyr).

Tre Søer: 161 km, 1750 hm. Pragtfuld rute i Lombardiets øde bjerglandskaber med flotte søer og masser af eventyr. Turen er lang, men stigningerne relativt nemme. Hjemturen foregår langs Gardasøens nordlige og østlige bred. Færge benyttes til udturen.

Rutematerialet har over 20 ruter ialt og indeholder også ruter for meget veltrænede motionister, der ikke kan få det stejlt nok.

Vandreruter:

På sigt vil konceptet også indeholde vandreruter, så man kan kombinere cykling og vandring i løbet af ferien, hvis det har interesse. Men indtil videre vil vi koncentrere os om cykeldelen.

Priser:

Prismæssigt fungerer konceptet således: Vi sælger en standardpakke med fly eller kør-selv. I højsæsonen eller i lavsæsonen. Cykelleje/transport er inkluderet i pakken. Tager I jeres egne cykler med i bilen, så kan I trække 1.000 kr. fra pr. cykel. I standardpakken får I seks cykeldage og syv overnatninger (m. halvpension). Ønsker I ekstra overnatninger, så kan de tilkøbes til en fast pris. Ønsker I færre overnatninger, så finder vi også ud af det.

Høj- og lavsæson:

Højsæson er Påske, juli og august. Lavsæson er marts, april og oktober. Som udgangspunkt kan vi ikke tilbyde Familieferie-ræs i maj, juni og september, men der kan være undtagelser, så interesserede er velkomne til at rette henvendelse (e-mail eller telefon).

Rejsedage:

Udrejse og hjemrejsedatoer er op til jer i de nævnte perioder indenfor følgende afgrænsning:

Rejsedage fra Billund: Lørdag, tirsdag og torsdag.

Rejsedage fra København: Alle ugens dage.

Overnatning:

Hotellet, I skal bo på, har en swimmingpool. Det ligger ca. 300 meter fra Garda by, hvor der er butikker, søpromenade, strand, is-cafeer, restauranter og bådhavn. Alt efter, hvad hotellet har ledigt i bestillingsøjeblikket, kan man komme til at bo på et hotelværelse eller i lejlighed i en tilstødende dependance. Restauranten (halvpension) har stor forret- og grønsagsbuffet. Derefter har man tre valgmuligheder til førsteretten og tre valgmuligheder til andenretten. Middagsmaden afsluttes med dessertbuffet. Drikkevarer er ikke inklusive og afregnes direkte i restauranten.

Priser:

Standardpakken*
Lavsæson
Højsæson
Pris m. fly og 7 dages overnatning m. halvpension
6.595 kr.
7.195 kr.
Pris kør-selv og 7 dages overnatning m. halvpension
4.895 kr.
5.395 kr.

*Standardpakken er inklusiv: Seks cykeldage og syv overnatninger med halvpension, cykelleje/cykeltransport, rutemateriale og moms (IVA). Dertil kommer flybilletter og lufthavnstransfer for de flyrejsende, der også er inklusiv i pakken.

Priser for til- og fravalg:

Ekstra overnatning m. halvpension: 400 kr. pr. person pr. nat

Ekstra dags cykelleje: 190 kr. pr. dag.

Medbringer I egne cykler, fratrækkes: -1.000 kr. pr. cykel.

Ønsker I færre overnatninger, fratrækkes: -400 kr. pr. nat.

Ønsker I at spise ude en eller flere dage, fratrækkes: -20 kr. pr. person pr. dag. (Skal meddeles på forhånd).

Tillæg for elektrisk cykel: 400 kr.

Enkeltværelsetillæg: 175 kr. pr. nat

Sygdomsafbestillingsforsikring: 190 kr.

Transport: Der rejses med fly fra Billund og København (eller fra andre skandinaviske lufthavne). I kan også vælge at komme i egen bil.

Cykeltransport: Jeres cykler kan transporteres med flyet. Omkostningerne for transporten er inkl. i prisen. Vi sørger for transport til og fra lufthavnen. Cykler transporteres bedst i "hårde" cykelkufferter. Men også en "blød" kuffert/cykeltaske eller en cykelpapkasse kan benyttes. Papkasserne fås hos din lokale cykelforretning (ikke i lufthavnen!). Hvis du bruger papkasse, skal du huske at tage sadel og pedaler af samt dreje styret. Papkassens hjørner og håndtag bør forstærkes med tape. Det er i øvrigt en god ide at emballere bagskifter, kranksæt og forgaflen ekstra grundigt!

Mere info og højdekurver under Bestilling

Kontakt Bike Italien:

E-mail: joachimjerichow@hotmail.com

Telefon: +39-3493672104

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perfekt cykelferie til par; familier med store børn og smågrupper af venner.

Hotellet I skal bo på.

Færgeturen til Maderno er en del af tre ruter