1  

Se flere fotos samt indlæg og kommentarer i arkivet.

Se flere billeder på Facebook i vores album for Milano-Rom.

s

s

s

s

s

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

   


Milano-Rom uge 38

 

Program for Milano - Rom, uge 38, 2019: I 2019 bliver turen afviklet fra torsdag d. 12/9 til lørdag d. 21/9.

Som udgangspunkt holder vi fast i samme meget passende og velfungerende program, der tager deltagerne fra den ene af Italiens uvurderlige skatte til den anden. Turen ind til selve Rom foregår nu på den dejligste cykelsti, så slut med trafik og bilos. Alligevel tager vi forbehold for mindre ændringer. Et par kommentarer om turen i år lød:

  • Jeg har været utrolig glad for at være med på turen og synes, at vi har set et fantastisk varieret landskab, mødt vekslende cykeludfordringer, fået god og nærende mad til de sultne cykelben og haft godt selskab også udenfor vores egen soranergruppe, både blandt deltagere og guider. Farvel og mange tak for rundturen i det italienske landskab (og måske på gensyn til San Marino?) Nils-Jørgen Ebbesen, Sorø
  • Vi har været på Hallandsåsen, i Alperne, i Dolomitterne og på Mallorca, men aldrig på så smuk en tur som fra Milano til Rom! Det er en tur vi gerne tager igen! Tak til Bjarke, Joachim og Andrea og ikke mindst dejlige og altid glade Lotte med det lyse sind! Kh Anne-Mette og Henrik Andersen, Skanderborg.
  • Det har været en super fed tur! Der er blevet taget hensyn til alle, go' mad på hotellerne. Dagsturene har budt på meget varieret landskab med mange flotte udsigtspunkter! Bøje Pedersen, Grindsted.
  • Turen i år har flasket sig på alle måder! Tilpas gruppestørrelse, hvor alle kan lære at kende hinanden! Etaperne veldisponerede og ok sværhedsgrad for den spredte gruppe. Konklusion: God tur! Peter Dahl, Blokhus.
  • Turen har til fulde levet op til vores forventninger og givet os noget at være sammen om! Guiderne har været fantastiske, og fået os sikkert frem! Så mange perler har vi aldrig fået på en tur før! Tak Joachim for en skøn tur! Bettina og Carsten Rosenbæk
  • Det har været en fantastisk oplevelse at tage turen fra Milano-Rom. Jeg var selvfølgelig meget spændt på, hvordan det ville være at køre mange højdemeter syv dage i træk, men det er gået over al forventning! Det at køre i så forskellige landskaber hver dag, gav jo turen ekstra krydderi! Vi startede med regn i nord og bevægede os sydpå mod sol og varme og sluttede med Champagne på Piazza Garibaldi i fantastisk sommervejr! Turen har været meget organiseret, vi har spist supergodt undervejs og har været heldige at komme frem uden uheld af betydning! Ser frem til andre oplevelser med Bike Italien! Mvh Lisbeth Brask, Blokhus.
  • En god tur men ikke for nybegyndere! Koldt på toppen men dejligt varmt i dalen! Udmærkede værelser og god nærende mad. Tidlig op og tidlig i seng! Alt i alt en fin tur! Altid spændende... er der regn i morgen? Benny Mikkelsen, Blokhus.
  • Læs flere kommentarer og se flere fotos i arkivet her

Alle cykelruter fører til Rom!? Men ikke alle cykelruter giver én de samme fede cykeloplevelser! Denne rute er så proppet med naturoplevelser, kultur- og cykelmæssige lækkerbiskner, at den skal spises med ske! Den har ikke bare lidt af det hele - men meget af det hele!

Oprindeligt var det meningen, at ruterne fra Milano til Rom skulle være relativt flade, så de kunne tjene som alternativ til de mange stigninger på Dolomitterne Unplugged. Det må blive en anden gang, fordi det færdige resultat har intet med flade etaper at gøre! Vi kommer faktisk til at køre i bakker og bjerge hver dag. Når det er sagt, så er de bjerge og bakker, vi skal udsættes for, væsensforskellige for dem, vi er vant til fra Dolomitterne!

Hvor Appenninerne er bløde og afrundede, ligner marmorbjergene Alpe Apuane de klassiske alper med kegleformede og forrevne bjergtoppe og flotte klippeformationer. Vejen er lavet med skarpe hårnålesving og bratte afgrunde! Skal man derimod kort karakterisere bjergvejen, der forbinder de fem byer, Cinque Terre, må det være med: Rendyrket romantik! Op og ned går det langs den forrevne klippekyst, konstant med udsigt udover det endeløse hav og til de mest nuttede små piratbyer, der nærmest kravler op igennem slugterne, malet i samme farvetone men i forskellige farver. Helt anderledes igen er det fyrretræsklædte Monte Serra, der med sin uendelige udsigt til nær og fjern markerer overgangen til Toscanas verdensberømte bakkelandskaber. På en klar dag kan man sågar skimte Det skæve Tårn i Pisa (og det er ikke løgn!) Længere nede skal vi i lag med Monte Amiata, der er områdets største vulkan. Den er vist nok udslukt, selvom asfalten godt kan føles en smule lun!? Turen til kanten af vulkankrateret, der danner rammen om Lago di Vico, trækker tænder ud med nogle giftige procenter, men heldigvis er der ikke så langt op!

Vores vej på langs af den Italienske støvle kommer vi forbi nogle af Italiens rigeste, mest berømte og mest romantiske byer, såsom Siena, Lucca, San Gimignano og Rom. Dertil kommer perlerække af mindre kendte men ikke desto mindre super charmerende italienske vidundere: Castel d'Arquato, Varese Ligure, Manarola, Riomaggiore, Portovenere, Montalcino, Pitigliano, Sorano og Tuscania, som på hver deres måde vil fortrylle jer med deres middelalderlige stemning, romantiske og forskelligartede arkitektur samt smukke farver!

Sammenlagt skal vi køre færre lange stigninger end i Dolomitterne, men til gengæld mange flere af de korte og mellemlange. Antallet af højdemeter er stort set det samme som i Dolomitterne. Stigningsprocenterne er gennemsnitligt lavere, men jo, vi vil blive udsat for et par passager, der vil sætte selv den stærkeste på prøve!

I alt skal vi køre 870 km fordelt over syv dage (124 km i snit om dagen). Til det skal man regne fra 1700 til 2500 højdemeter per etape - 13.200 ialt.

Turen henvender sig til ryttere på motionsniveau. Vi kører i tre hold, hver med deres guide. Indenfor hvert hold vil der som hovedregel blive lagt vægt på holdkørsel, undtagen på stigninger og nedkørsler, hvor folk kører i deres eget tempo. De enkelte hold samler op på toppen efter hver stigning og i bunden efter nedkørslerne.

Program:
1. etape: Milano (Piacenza) – Castell’Arquato – Bocchetta Sette Sorelle (821 m) - Bardi - Passo delle Centro Croci (1.055 m) - Varese Ligure. 129 km (Tre stigninger: 800 hm, 300 hm, 550 hm).

Beskrivelse: Efter nogle flade opvarmningskilometer kommer vi til Castell’Arquato, der med sine høje tårne og tykke middelaldermure minder os om Italiens dramatiske fortid. Vi forsætter med dagens første stigning til Passo Bocchette Sette Sorelle (de syv søstre) i Appenninerne, som stiger meget stille og roligt langs en bjergryg til ca. 900 meter. Efter den første nedkørsel når vi Bardi med den flotte borg, Castello di Landi, hvor Hannibals sidste elefant ifølge legenden skulle være død. Dagens tredje stigning bringer os til Passo delle Cento Croci (de hundrede kors), hvorfra vi kan skue til middelhavet, imens vi tæller til hundrede. En pragtfuld nedkørsel med snævre kurver og flotte landskaber leder os ned igennem Ligurien, som igennem tiderne har været kendt som piratland. Vi skal overnatte i Varese Ligure, hvis cirkelformede centrum er helt unikt.

Etape 2: Varese Ligure – Levanto –Manarola – Portovenere – La Spezia – Lerici - Massa di Carrara. 134 km.

Beskrivelse: Fra Varese Ligure racer vi ned igennem det dramatiske landskab med klipper på begge sider af vejen til Levanto, der ligger smukt ned til vandet. Her starter området Cinque Terre (de fem byer), som hører til Italiens mest elskede turistdestinationer. Romantisk ad helvede til! Små byer bygget på siderne af snævre klippeslugter langs en rå og utilgængelig klippekyst. Bilturisme frarådes her... på den videre tur vil I forstå hvorfor! Op og ned, snævre veje, masser af kurver... hele tiden med fantastisk udsigt til havet! En af Italiens bedste cykelruter... for de kræsne! På vejen skal vi se to perler i form af Manarola og Portovenere, som har lagt ryg til filmatiseringen af Greven af Monte Cristo. Vejen videre bringer os igennem havnebyen La Spezia. Vi slutter i Massa di Carrara, som er hjemstedet for de berømte marmorminer. Hvis der er ben til det, kan der køres en bonustur, hvor vi kan se et par af de imponerende miner, hvor marmoren skæres ud, som var det lagret ost! Desuden kan en dukkert i havet komme på tale, hvis vejret tillader det.

Etape 3: Massa di Carrara – Alpe Apuane – Passo Vestito (1.030 m) – Castelnuovo di Garfagnana - Gallicano – Borgo a Mozzano – Il Ponte del Diavolo – Lucca. 100 km. (To stigninger: 1000 hm, 200 hm).

Beskrivelse: På tredjedagen køres alletiders bjergetape i gruppen Alpe Apuane, der tager os op ad utallige hårnålesving og igennem snævre passager med bjerge i 2000 meter klassen omkring os. Vestito-passets tusindogtredive meter lyder ikke af meget, men når man starter ved havet, så skal de nok kunne mærkes! Brug evt. google’s 3D værktøj som appetitvækker til denne meget bevægelige bjergvej. Nedkørslen er lang, og man kan få god fart på! Netop som vi kommer ned til Castelnuovo di Garfagnana, starter en ny men kortere stigning. Derefter går det stærkt ned igennem dalen, hvor vi skal køre langs floden Serchio. Højdepunktet bliver den helt unikke middelalderbro, Ponte del Diavolo (djævlebroen) fra det 14. århundrede, der er så tynd på toppen, at det er chokkerende, at den har kunnet holde i 600 år! Vi skal overnatte i Lucca, som hører til de mest kendte byer i Toscana. Husene står tæt sammen, kun adskilt ad let bugtede, ektremt smalle gader og bittesmå hyggelige pladser, hvoraf den mest berømte (amfiteatret) er oval. Byen er omkrænset af store voldanlæg, som man må cykle på, hvilket vi selvfølgelig skal prøve, når vi når frem!

Etape 4: Lucca – Calci – Monte Serra (956 m) – Buti – San Gimignano – Colle di Val d’Elsa – Monteriggioni - Siena. 143 km. (Fem stigninger: 200 hm, 650 hm, 200 hm, 500 hm, 300 hm)

Beskrivelse: Fra Lucca kører vi til endnu et berømt bjerg i cykelsportskredse, nemlig Monte Serra (956 m), som benyttes flittigt af de professionelle samt alverdens ferierende motionister i området.  For vores fødder ligger nu Toscana, der med sine middelalderbyer, flotte borge og befæstede byer på hver en bakketop samt bølgende vin- , solsikke- og kornmarker i  forskellige nuancer markerer ankomsten til motionscyklingens Paradis. Op og ned går det til San Gimignano, hvis karakteristiske høje tårne, gør byen helt unik. Vi fortsætter videre forbi byerne Colle di Val d’Elsa og muromkrænsede Monteriggione for til sidst at ankomme til Siena i selve hjertet af Toscana. Siena er berømt for sin femkantede plads, hvor man to gange årligt afholder et af Italiens mest berømte kultur-events, Il Palio, hvor ryttere og deres heste tonser rundt om pladsen, imens fans’ne går amok, og tusindvis af turister står pakket på pladsens midte.

Etape 5: Siena – Le Crete - Montalcino – Val d'Orcia - Monte Amiata - Abbadia di San Salvatore. 110 km. (Tre stigninger: 400 hm, 300 hm, 300 hm).

Beskrivelse: Fra Siena kører vi sydpå igennem "Le Crete" , hvor vi vil opleve den rendyrkede Toscanske idyl med bløde bakker, gårde på toppen og de karakteristiske grus-aller med cypresser langs siderne. Vinbønderne langs ruten klipper de sidste klaser ned. Hvis vi er heldige, kan vi finde smagsprøver af de fuldmodne vindruer? På vejen skal vi se og opleve Montalcino, som er arnestedet for én af Italiens tre kongevine, nemlig Brunello. Den skal vi selvfølgelig smage! For at få det hele med kører vi en lille omvej (ny i forhold til sidste år) til Val d'Orcia, hvor mange af de mest karakteristiske Toscana-fotos er taget. På vejen kommer vi forbi perlerne Quirico d'Orcia og Castiglione d'Orcia, endnu to af de her små middelalderbyer bygget op ad en bakke med en lille borg på toppen. Skulle der være stemning for at køre til selve toppen af Monte Amiata (1.600 m), er det en mulighed. Vi overnatter i Abbadia di San Salvatore en gammel klosterby, der nu fungerer som skisportssted om vinteren.

Etape 6: Abbadia di San Salvatore - Terme di Saturnia – Pitigliano - Sorano -Lago di Bolsena -Tuscania. 120 km (Stigninger: 200 hm, 500 hm) eller 165 km optional.

Beskrivelse: På sjettedagen starter vi efter en lang nedkørsel med at besøge Terme di Saturnia, der hører til Italiens mest specielle steder! Her kan man nemlig bade i varme kilder i form af brusende vandfald med jordopvarmet vand (35 grader varmt)! Kalkaflejringer har skapt store naturlige bassiner, hvor vi selvfølgelig skal have skyllet vejstøvet af. Fra Saturnia Terme skal vi igennem to oldgamle etruskerbyer, Pitigliano (også kaldet lille Jerusalem) og Sorano, som er bygget udelukkende af den letbearbejdelige vulkaniske tuffsten. Husene er derfor ikke malet, hvilket giver en nærmest arabisk effekt... helt unikt! Nærmest som at rejse med en tidsmaskine! Vi fortsætter til den første af en række vulkaniske søer, Lago Bolsena, som nu er et attraktivt ferieområde og triller til sidst ned til Tuscania med en imponerende, intakte ringmur i tuffsten.

Etape 7: Tuscania - Lago di Vico - Lago Bracciano – Rom. 118 km (én stigning: 600 hm)

Beskrivelse: I området omkring Tuscania vil der være adskillige skilte til etruskerbyer og begravelsespladser, som kunne være spændende at kigge nærmere på, men med cykelsko er det ikke nogen god ide at leje turist! Istedet bringer ruten os igennem en snæver slugt formet af vandløb i et ca. 30 meter tykt lag af lava, som vulkanen Vico i tidernes morgen har lagt udover hele området. Ad helt små, labyrentiske veje og heftige stigningsprocenter arbejder vi os op til kanten af vulkanen og kører langs kratersøen, Lago di Vico. Ikke længe efter kommer vi til at køre langs den tredje vulkansø, Lago di Bracciano, hvor vi spiser frokost med udsigt over vandet. Som afslappende afslutning triller vi af langs Tiberen, hvor alletiders cykelsti bringer os ind i selve hjertet af Rom! Ingen trafik, ingen motoros, ingen larm og ballade. Vi slutter turen på Piazza Garibaldi, hvor der venter deltagerne et pragtfuldt skue af kirkertårne, kupler og monumenter, der stikker op af det kulørte hav af teglklædte hustage.

Rejseplan: Afrejse torsdag d. 12. september fra Billund/ København til Milano. Hjemrejse fra Rom: Lørdag d. 21. september således at der bliver en hel dag til sightseeing afslapning og shopping m.m. i Roms snævre gader.

Priser:

Milano - Rom, uge 38, 2019 (9 overnatninger)
10.795 kr.
Kør-selv* pris: uge 38, 2019 (9 overnatninger)
8.595 kr.

* Kør-selv rejsende transporteres tilbage til deres biler ved hotellet i Milano/Piacenza lørdag d. 21. september.

Cykeltransport: Jeres cykler transporteres som udgangspunkt med flyet. Omkostningerne for transporten er inkl. i prisen. Vi sørger desuden for transport til og fra lufthavnen. Cykler transporteres bedst i "hårde" cykelkufferter. Men også en "blød" kuffert/cykeltaske eller en cykelpapkasse kan benyttes. Papkasserne fås hos din lokale cykelforretning (ikke i lufthavnen!). Hvis du bruger papkasse, skal du huske at tage sadel og pedaler af samt dreje styret. Papkassens hjørner og håndtag bør forstærkes med tape. Det er i øvrigt en god ide at emballere bagskifter, kranksæt og forgaflen ekstra grundigt!

Inkluderet i prisen: Flyrejse, cykeltransport lufthavns-transfer, ni overnatninger (dobbeltværelser) på hotel (2,3 eller 4 stjerner) med halvpension (otte dage) (ekskl. drikkevarer), bagagetransport, guide(r) hotelskat og moms.

Ikke inkluderet i prisen: Tillæg for enkeltværelse (175 kr. pr. nat). Aftensmad den sidste aften (Rom), frokost, drikkevarer, eventuelle aktiviteter, metrobilletter, afbestillingsforsikring, reservedele og reparationer.

Afbestillingsforsikring: Kan købes for 190 kr.

Kontakt Bike Italien:

E-mail: joachimjerichow@hotmail.com

Telefon: +39-3493672104

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benny (75 år) nyder turen igennem Toscana.