a

aa

a

a

a

 

 

 
 

 

 

Trentino 2016

 

Trentino, uge 22

Periode: Mandag d. 28. maj - Mandag d. 4. juni 2016.

For hvem: Cykelturister (med nogen forberedelse)

Hvor langt: 50 km om dagen i gennemsnit

Cykler: Mountainbikes eller elektriske mountainbikes.

Underlag: Små asfaltveje, cykelstier og grusveje

Så er vi klar med endnu en fantastisk cykelferie for cykelturister (med guide)! Turen blev med stor succes introduceret allerede i 2015, og vi glæder os til at vise vores cykelelskende gæster endnu en lang række af naturskønne områder imellem de høje sneklædte bjerge og de smukke norditalienske søer krydret med anderledes arrangementer såsom helt specielle vandreture, hyggelige vinsmagninger, badning i indbydende skovsøer og besøg på et valfartssted, et lille museum og en skummel middelalderborg, med en god historie at fortælle. Desuden skal vi med færge på Gardasøen og med kabinelift til Monte Baldo, som begge er oplevelser i sig selv!

Vores definition af cykelturister er almindelige mennesker, der elsker at opleve med cyklen som det primære transportmiddel. Man behøver ikke være træningsnarkoman og køre i klub hver søndag for at kunne deltage på disse ture, men nogen forberedelse er tilrådeligt! Vi cykler omkring 50 km om dagen uden bagage og underlaget vil primært være mindre asfaltveje, cykelstier og grusveje. Der køres i et roligt tempo med masser af stop ved udsigtspunkter og lignende, og der vil være forskellige spændende arrangementer på programmet hver dag. Trentino-turen vil have et par længere bakker på linie med arrangementet Val di Non og familiecykelferiernes Blå rute. Cykelmæssigt en tand mere udfordrende end Bike & Vin.

Program:

1. dag: Afhentning i lufthavnen og transport til startstedet i Fai di Paganella, hvor man kan skue ud over Val Lagarina fra ca. 1000 meters højde.

2. dag: Fra Fai della Paganella cykles i retning af byen Andalo, som begge hører til det samme skisportsområde, hvor blandt andet det amerikanske olympiske skihold træner. Fra Andalo kan man beundre Brentadolomitterne, som er en enklave af dolomitter, der ligger for sig selv på den modsatte side af floden Adige i forhold til de centrale Dolomitter. Brentadolomitterne er nationalpark og et af de sidste steder i Italien, hvor der stadig lever vilde bjørne. På vores vej ned fra Andalo kommer vi forbi Lago Molveno, som er kendt for sin turkisblå farve og sine looks til nogle af de mest forrevne klippespidser i Brentadolomitterne, som når helt op i 3.173 meters højde! Vi forsætter rundt om den sydlige ende af det sneklædte bjergmassiv og skal se et spændende museum på middelalderborgen i Stenico, hvor selveste Napoleon har boet på en af sine kampagner i Italien. Vejen videre bringer os forbi turens første store vandfald, og vi fortsætter ad den 600 år gamle vej, der bugter sig langs klipperne ca. 400 meter over søen Lago Ponte Pia med det karakteristiske smaragdgrønne vand. Overnatning i Carisolo.

Dag 3: På tredjedagen gælder det nationalparken Val di Genova, som fra et naturalistisk synspunkt er en perle på jord. Den snævre dal, som ligger mellem bjergområderne Adamellerne i syd og Presanella (3.558 m) i nord, har høje klipper til begge sider, og gennemstrømmes af floden Sarca. Efter få kilometer skal vi se Italiens største og smukkeste naturlige vandfald, Cascate Nardis (130 m højt), som hører til de mest populære attraktioner i Norditalien. Efter fotos m.m. fortsætter vi længere op i dalen, hvor vi vil få glæde af endnu 25 pragtfulde vandfald i mange forskellige former og styrke, for til sidst at spise en herlig frokost i en bjerghytte, også kaldet et rifugie. Når vi har spist, drukket kaffe og slået mave, kan dem, der har lyst, fortsætte til fods på en lille vandretur stejlt op af den ene af siderne, hvor man fra et udsigtspunkt kan se gletscheren, der flyder fra bjerget Lobbia. Sammenlagt skal vi køre ca. 784 højdemeter over 20 km, dog med mange flade stykker undervejs. På hjemturen behøver man slet ikke træde rundt!

Dag 4: Fjerdedagen byder på flot tilrettelagte cykelstier langs floden Sarca forbi borgen i Stenico igen og derefter ned til Ponte di Arche. Herfra går det opad til det lille pas: Passo Ballino (ca. 400 lette højdemeter). Efter passet triller vi ned til alle tiders smukke bjergsø, Lago di Tenno, hvis lyseblå farve er helt unik! Søen blev skabt efter et kæmpe bjergskred i tidernes morgen, der blokkerede et lille vandløb, som derefter voksede sig stor til en lille sø. Vi tager en dukkert i det indbydende vand og spiser frokost. Efter frokost har vi en længere nedkørsel med pragtfuld udsigt over Gardasøen og de dramatiske bjerge der. Vi fortsætter til det gamle bispesæde, Arco, som hører til Europas primære bjergbestigningscentre, hvor vi også skal se en lille romersk bro. Turen til vores overnatningssted går via stranden til Riva del Garda, og mon ikke der bliver tid til en is/kaffe på den centrale plads i den smukt beliggende by, som er Gardasøens næststørste by.

Dag 5: Fra hotellet kan vi, imens vi spiser morgenmad, nyde en pragtfuld udsigt til de omkringliggende bjerge samt hele dalen formet af floden Sarca. Ikke lang tid efter at have indledt dagens cykelrute, arbejder vi os langsomt op ad alletiders spændende grusvej med håndhuggede tunneller og lodrette klippevægge både under og over os! Udsigten over Gardasøen og til Monte Baldos syv spidser er fænomenal! Mere spektakulær cykling skal man lede længe efter! Efter ca. 5 kilometer drejer vi ind i landet og fortsætter opad i retning af Lago di Ledro. Et par stejle passager vil skille fårene fra bukkene, men heldigvis findes der en mere lempelig vej, som kan benyttes til at nå søen. Ved Lago di Ledro kan vi bade og spise frokost. Vi kører hele vejen rundt om søen ad små stier og skal, hvis der bliver tid, se et historisk sted, hvor Italiens berømte frihedskæmper Garibaldi skrev de berømte ord "Io obedisco" (jeg adlyder), da den italienske hærledelsen beordrede ham til at stoppe fremrykningen. Vi kan også se et lille museum, der omhandler de pælelandsbyer, der befandt sig i søen for ca. 4.500 år siden.

Dag 6: Fra Riva del Garda tager vi færgen til middelalderbyen Malcesine og får på den måde lejlighed til at se bjergene fra vandsiden. I Malcesine tager vi kabineliften til Monte Baldos øverste bjergtoppe i 1.760 meters højde, hvor vi kan nyde den helt ekstraordinære flotte udsigt over søen og til fjerne bjergtoppe. Først cykler vi ud til et udsigtspunkt og derefter ned ad bjergets bagside, hvor vi kører i lang tid over trægrænsen med koklokkernes kling-klang og marmotternes (murmeldyr) piften som de eneste lyde. Ca. halvvejs nede besøger vi valfartskirken Madonna della Corona, der hænger som en ørnerede på en ca. 800 m høj klippefacade. Herfra kan man skue ud over Lessinia-bjergenes græssletter på den anden side af Val Lagarina. Vi overnatter i landlige omgivelser omgivet af vinrænker hos vinbonden Leonardo.

Dag 7: På sidstedagen cykler vi en afslappende rute langs Italiens næstlængste flod Adige, hvorfra vi kan se til Fortet Wohlgemuth, der troner stolt på sin klippeknold, netop som Adige slår et s-formet knæk. Vi fortsætter til Valpolicella, hvor vi selvfølgelig skal smage lidt på de berømte vine Amarone, Ripasso, Valpolicella Superiore og Recioto hos vinbonden Carlo, hvis vingård ligger som en edderkoppen i sit spindelvæv - omgivet af vinrænker i smukke mønstre til alle sider! Efter frokost fortsætter vi på tværs af Valpolicella, indtil vi rammer Romeo og Julies by Verona, hvor vi blandt andet skal se middelalderborgen Castel Vecchio og den 2000 år gamle romerske Arena. Vi overnatter med udsigt over Verona på bakkerne Torricelle, der har taget navn efter de mange tårne i den gamle mur fra middelalderen, der stadig omkrænser bakkerne.

Reaktioner på sidste års tur: Tak for sidst - det var da bare en perfekt cykeltur, du der havde planlagt - og fuldført for os! Og vi har mange positive tilbagemeldinger fra de øvrige deltagere - det er også rart for os, når vi nu fik dem "narret" med. Og vi ser med glæde frem til mange flere gode cykelture fremover! Per og Tove Boe, Odense.

Hej cykelkammerater! Mange tak for sidst! Sikken herlig tur vi gjorde - glæder mig hver gang jeg ser billederne! Du skal vide, at vi er rigtig glade for turen! Jeg gør reklame for den til højre og venstre blandt venner og familie! Håber vi kan få nogen af dem med en gang! Ole og Metta Kamp, Veksø.

Hej cykelvenner. Tak for en skøn cykelferie sammen med Jer! Peder og Lena Ellegaard.

Priser:

Med fly, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad.
10.195 kr.
I egen bil, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad.
8.395 kr.

Priserne ovenfor indeholder moms i henhold til særordningen for rejsebureauer.

Inkluderet i prisen: Flybillet, lufthavnstransfer, 7 nætter med med morgen- og aftensmad, cykelleje, bagagetransport, kabinelift Monte Baldo, entré Castello di Stenico og museum for pælelandsbyen ved Lago di Ledro, færgebillet, vinsmagning, entré Val di Genova, guide, hotelskat og moms.

Tager I selv cykler med, fratrækkes 350 kr. pr. cykel

Ikke inklusiv i prisen: Evt. cykeltransport, alle drikkevarer samt frokost, elektrisk cykel (tillæg 700 kr.), enkeltværelse-tillæg (170 kr. pr. nat).

Flyrejse: Flyrejsen foregår til og fra Københavns Lufthavn hhv. Billund. Vi henter jer i lufthavnen og bringer jer til startdestinationen.

Udrejse: Mandag d. 28/5-2016

Hjemrejse: Mandag d. 4/6-2016

Bagagetransporten sørger vi for! Det er dog en god ide at medbringe en lille rygsæk til regntøj m.m. Husk også cykellygter.

Overnatning: Vi bor på hyggelige og indbyrdes meget forskellige overnatningssteder med masser af charme og atmosfære!

Leje af cykler klarer vi - mountainbikes med en gearing, der passer til ruterne. Foretrækker I at medbringe jeres egne cykler, trækker vi cykellejen fra i cykelferiens pris. Det er desuden muligt at bestille en elektrisk cykel, men det er forbundet med et tillæg på 700 kr.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad (ekskl. drikkevarer) er indregnet i prisen. Frokosten spises ude på ruten.

Forsikring: Sygdomsafbestillingsforsikring kan tegnes ved tilmelding. Ulykker dækkes af gæsternes egen ulykkesforsikring. Rejseforsikringer kan tegnes igennem Bike Italien.

Maksimalt deltagerantal: 14 personer.

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Bike Italien
Joachim.jerichow@bikeitalien.com
0039-3496576683