a

Lago di Tovel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   
   
 

 

 
 
 


Val di Non 2019

 

Val di Non

Periode: 28/9-5/10, 2019

Val di Non er en anderledes og meget varieret cykelferie med både cykling, vandreture og helt unikke natur- og kulturoplevelser! Hver dag er væsensforskellig fra de foregående! Det er lykkedes at lave en tur, der på én gang foregår iblandt høje bjerge, men hvor cyklingen alligevel er til at have med at gøre! Vi har sat et program sammen, der vil give deltagerne en historisk og kulturel indsigt i Trentinos spændende fortid, og samtidig finder vi tid til et par guddommelige vandreture, badning i de smukkeste bjergsøer, to vinsmagninger af områdets vine og en introduktion til klatringsformen Via Ferrata (frivillig) - en spændende form for adventuresport for ganske almindelige mennesker.

Den guidede tur henvender sig til cykelturister, der elsker en aktiv form for ferie med cykling som hjørnestenen. Man behøver ikke være motionist for at gennemføre turen, men nogen forberedelse er en god ide! Cyklerne er mountainbikes i en god, solid kvalitet med bjerggearing egnet til de udfordringer, som deltagerne vil blive udsat for. Elektriske cykler er også en mulighed! Bagagen bliver transporteret til næste hotel, så den er der, når vi kommer frem. Hotellerne er alle familieejede og indbyrdes meget forskellige - alle fyldt med charme og venlighed! Aftensmaden er medregnet i prisen, og menuerne er sammensat efter de lokale traditioner for hvert enkelt område, vi kommer igennem.

Program: Førstedagen går med flyrejse fra henholdsvis København og Billund samt transfer i minibus til første hotel, der ligger højt hævet (1.100 m) med udsigt over titusindvis af æbletræer i dalen, Val di Non. Cyklerne afprøves og indstilles til de enkelte deltagere.

På andendagen kører vi til Passo della Mendola (1.363 m), hvor vi kan skimte hele perlerækken af de savtakkede centrale Dolomitter, før vi kører ned for at besøge de karakteristiske tyrolerbyer San Paolo og San Michele. Passet blev lavet i år 1885 og kunne dengang forceres af hestevogne. Derfra går turen videre til middelalderborgen Sigmundskron (Castello di Firmian), hvor vi skal besøge Messner-museet, der er lavet til ære for verdens ubetinget mest berømte bjergbestiger, Reinhold Messner (var den første i verden, som besteg alle 14 bjerge over 8.000 m uden ekstra ilt!) Som afslutning tages togliften op til passet igen, imens dem, der har lyst (skabsmotionisterne), kan forsøge sig med stigningen (15 km, 1000 højdemeter) tilbage til passet?

På tredjedagen lægger vi ud med eventyrlig cykling i en snæver slugt, der leder os til bjergsøen, Lago Smeralda, som er kendt for dens smaragdgrønne farve og et flot vandfald! Efter at have kigget lidt på en slags vanddreven version af Jens Olsens verdensur i byen Fondo, fortsætter vi videre ad romantiske cykelstier i åbent landskab med pragtfuld udsigt og højt græs til alle sider. Dagens højdepunkt er valfartskirken, San Romedio, der ligger gemt væk på et udsat klippespir for enden af endnu en snæver slugt. Valfartstedets seks bittesmå kirker er bygget side om side i perioden fra år 1000 til år 1918 og er opkaldt efter San Romedio, der levede fra år 330 til år 405. Om natten er stedet bevogtet af bjørne. På vores videre vej følger vi en akvædukt hugget ind i en 80 meter høj, lodret klippevæg således at vandet kunne bringes direkte fra kilden til byen ved starten af slugten. Vi kommer også forbi den 152 meter høje dæmning i Dermulo, der opdæmmer søen Lago di Giustina samt middelalderborgen, Castello di Cles. På alle sider har vi uendelige rækker af æbletræer og flotte bjergformationer.

På fjerdedagen starter vi med en noget særpræget cykeloplevelse! Vi skal nemlig igennem en længere tunnel bygget til transport af vand fra Val Tovel til Val di Non. Nu bliver den også brugt af vandrefolk og cyklister. På den anden side stiller vi cyklerne og vil blive transporteret til bjergsøen, Lago di Tovel (1.178 m), der engang blev kaldt den "røde sø" takket være en sjælden algeart, der farvede vandet rødt. Algen er der ikke mere, men omgivelserne omkring søen er noget af det flotteste, man kan finde i Norditalien med de 3.100 meter høje, sneklædte bjerge, der spejler sig i det krystalklare og meget indbydende vand! De mest friske kan traditionen tro dyppe sig i det isnende vand, før vi går tur til stranden på den anden side og spiser frokost på rifugiet. De seks kilometer tilbage til cyklerne klarer vi til fods ad en vandresti, der bringer os på tværs af enorme stenskred og forbi småsøer med de smukkeste farver og det reneste vand! En sjælden naturoplevelse!

Femtedagen bringer os til dalens største slot, Castel di Thun, hvor en af Trentinos fornemmeste slægter boede indtil for få år siden. Familien løb tør for arvinger, og slottet overgik til kommunen. Det smukke slot er nyistandsat og giver de besøgende en grundig indsigt i, hvordan livet blandt prinser og biskopper tog form i datidens Trentino. Efter besøget forlader vi Val di Non og begiver os til Mezzocorona, hvor vi skal besøge Italiens tredjestørste vinproducent, der er specialiseret i vin med bobler. Efter en spændende rundvisning skal vi selvfølgelig smage på varerne og fortsætter derfra ad cykelstien langs Italiens næstlængste flod Adige til Villa Bertagnolo, hvor vi skal bo i særprægede omgivelser!

På sjettedagen fortsætter vi ad cykelstien til Castel di Beseno, der er Trentinos største og mest imponerende borgkompleks! Vejen op til toppen af klippen, hvor borgen ligger med pragtfuld udsigt over Vallagarina, er så stejl, så kun de stærkeste vil kunne cykle derop! Resten må de ca. 1,5 kilometer. Borgen, der lå som ruin i meget lang tid, før man begyndte den altomfattende restauration i 70'erne, er en rigtig ridderborg med hele seks befæstede porte, før man når til selve hjertet. Museet viser spændende film om restaureringen og det mest berømte slag i området imellem venezianerne og tyrolerne, der foregik i 1487 for foden af borgen. Den videre cykeltur foregår ad afslappende cykelstier langs floden, før vi drejer af imod Gardasøen. Efter at have passeret det lille pas, San Giovanni, i 280 meters højde, når vi den dramatiske nordlige ende af Italiens største sø, Gardasøen, hvor bjergene står ret op ad søens vande! Vores endemål er den hyggelige middelalderby, Riva del Garda, hvor vi, hvis vejret tillader det, kan slappe af på stranden og tage en tiltrængt dukkert.

Den syvende dag (sjette og sidste cykeldag) er så godt som helt forskånet for bakker. Vi kører langs floden Sarca til den gamle og hyggelige by Arco, hvor biskoppen boede dengang i middelalderen. Herfra fortsættes til den romerske bro, hvor det er muligt at springe i og svømme med strømmen. Frokosten (medbragt) indtages i en slugt, der ifølge legenden fungerede som flugtvej for Castel Dreno. Her kan man dyrke adventuresporten Via Ferrata på slugtens nordlige klippevæg. Iført siddeseler (bjergbestigning) kan dem, der har lyst til at prøve, klatre op i slugten ad metaltrin sat ind i klippen, hele tiden sikret af to karabiner fastgjort til et stålkabel, der er boltet fast i klippen. Efter denne lidt specielle aktivitetet skal vi se på dinosaur-fodspor i et helt specielt område, der hedder Val di Marocche, som er en enorm samling af sten-boulders fra det, man beskrives som Alpernes største stenskred nogensinde! Vi slutter af en dejlig vinsmagning i Pergolese, hvor man har lavet Vin Santo i umindelige tider. Også deres rødvin er på højt, højt niveau og er helt klart noget at cykle efter! Er vejret til det, slapper vi af på stranden eller med shopping i Riva del Garda, eller hvad man nu har lyst til.

Priser:

Med fly, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad.
10.395 kr.
I egen bil, pr. person. Inkl. morgen- og aftensmad.
8.395 kr.

Priserne ovenfor indeholder italiensk moms.

Inkluderet i prisen: Flybillet, lufthavnstransfer, 7 nætter med med morgen- og aftensmad, cykelleje, kabeltoglift, bagagetransport, Messnermuseet, Castel di Thun, Castel di Beseno, shuttlebus (Lago di Tovel), vinsmagning(-er), udstyr til klatring, guide, hotelskat og moms.

Tager I selv cykler med, fratrækkes 350 kr. pr. cykel

Ikke inklusiv i prisen: Alle drikkevarer samt frokost. Elektrisk cykel (tillæg 900 kr.). Enkeltværelse (tillæg 175 kr. pr. nat).

Flyrejse: Flyrejsen foregår til og fra Københavns Lufthavn hhv. Billund. Vi henter jer i lufthavnen og bringer jer til startdestinationen.

Udrejse: Lørdag d. 28/9

Hjemrejse: Lørdag d. 5/10

Bagagetransporten sørger vi for! Det er dog en god ide at medbringe en lille rygsæk til regntøj m.m. Husk også cykellygter.

Overnatning: Vi bor på hyggelige og indbyrdes meget forskellige overnatningssteder med masser af charme og atmosfære!

Leje af cykler klarer vi - mountainbikes med en gearing, der passer til ruterne. Foretrækker I at medbringe jeres egne cykler, trækker vi cykellejen fra i cykelferiens pris. Det er desuden muligt at bestille en elektrisk cykel, men det er forbundet med et tillæg på 900 kr.

Forplejning: Morgenmad og aftensmad (ekskl. drikkevarer) er indregnet i prisen. Frokosten spises ude på ruten.

Forsikring: Sygdomsafbestillingsforsikring kan tegnes ved tilmelding. Ulykker dækkes af gæsternes egen ulykkesforsikring. Rejseforsikringer kan tegnes igennem Bike Italien.

Maksimalt deltagerantal: 14 personer.

Bike Italien
Joachimjoachim@hotmail.com
+39-3493672104

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her