e

e

e

eee

e

e

e

e

rr

2

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 


Familiecykelferie program 2019

 

Bike Italien har fem familiecykelferier på programmet for sæsonen 2019. En Orange, en Grøn, en Blå, en Blå rute B og en Rød rute.

I vælger selv ugen, hvornår I gerne vil afsted (se kalender i menuen). Vi sørger for flybilletter, lufthavnstransport, hotelbookninger, cykler, kort, rutebeskrivelser, bagagetransport, evt. adventuresport samt eventuelle billetter til Arenaen.

Ruterne foregår alle i området syd for og omkring Gardasøen, samt i i Valpolicella og Trentino, men sværhedsgraden og underlagets beskaffenhed er forskellig. Den Blå og den Røde rute kører parallelt (pånær rute 4), men hvor den Blå rute fortrinsvist kører på asfalt og grusveje, har den Røde rute flere mountainbike-passager og mere grovkornet underlag.

Dagsetaperne er meget forskellige indbyrdes. Både mht. terræn, omgivelser og udsigt, men også mht. de mange specielle steder, I kommer forbi. Desuden har de fleste dagsetaper bademuligheder (Gardasøen, Lago di Ledro og forskellige andre søer samt i floden Sarca).

Den orange rute er først og fremmest tænkt til børnefamilier (børn fra 7-8 år), men den kan også anbefales til ikke-super-sportige, for hvem afslapning ved poolens kant er mindst lige så vigtig som cyklingen. Cykelferien er lavet med fast base de første fire dage, så man ikke skal tænke på at skifte hotel. Man overnatter på et agriturismo i landlige og meget fredsommelige omgivelser kun tre kilometer fra Gardasøen. Stedet har olivenlund, nyttehave, lejeplads og den dejligste swimmingpool! Herfra køres de tre første etaper, hvor man vil komme til at opleve gamle middelalderborge, romerske ruinområder, hyggelige små, muromkransede landsbyer og monumenter fra uafhængighedskrigen. De sidste tre dage kører man op langs Gardasøens sydøstlige bred til Garda og videre igennem det berømte vinområde Valpolicella for til sidst at ende i Romeo og Julies by Verona. Ruterne er 30-40 km lange og nemme i forhold til bakker, underlag og rutebeskrivelse. Der køres næsten udelukkende ad cykelstier, ad mindre asfaltveje samt et par enkelte stier. Dagsetaperne Orange rute: Klik her

Den grønne rute er planlagt til par eller familier med børn fra 11 år og opefter i almindelig form. Der køres ad småveje, cykelstier og grusveje langs søer og floder, til muromkrænsede middelalderbyer og forbi borge, kirker, museer, udsigtspunkter og andre steder af naturlig, historisk og kulturel interesse (bl.a. Salo, Desenzano, Sirmione og Verona). Ruten er rig på historisk indhold og kan evt. kombineres med nogle af Gardasøens mange børnevenlige tilbud såsom en safaripark, en række forlystelsesparker (bla. Gardaland), et vandland, thermalske bade, flere botaniske haver samt en mystisk villa. Hvordan I vil disponere jeres tid, er helt op til jer. Terrænet er fortrinsvist fladt, men helt forskånet for bakker er ruten ikke. Etaperne er på omkring 40-45 km om dagen, og der køres på mountainbikes. Én etape køres i bjerge (fra 1.000 m) men bare rolig, I starter fra toppen! Dagsetaperne Grøn rute: Klik her

Den blå rute er planlagt til par eller familier med børn fra 12 år og opefter, der er vant til at cykle... også længere ture! Der køres ad småveje, cykelstier og grusveje til middelalderbyer, forbi borge, kirker, museer, udsigtspunkter og andre steder af interesse. De noget mere kuperede ruter køres på mountainbikes og er omkring 50 km i længden, og man kommer helt op i den dramatiske nordlige ende af søen. Som højdepunkt tager man på femtedagen kabineliften fra Malcesine til Monte Baldo og starter dagens rute fra 1.780 m. Udsigten herfra er på en klar dag euforiserende! Også på sidstedagen bliver man bragt op til bjergenes top. Denne gang med minibus til 1.000 meters højde (Lessinia-bjergene). Cykelferien slutter i Verona, hvor man bor med udsigt over Romeo og Julies romantisk by. Dagsetaperne Blå rute: Klik her

Den Blå rute B er planlagt til dem, der allerede har været afsted på Bike Italiens Blå/Røde rute og/eller til dem, der ønsker færre overnatningssteder. Vi har lavet en ny, spændende rute i Gardasøområdet, der stort set ikke overlapper den originale Blå rute. Sværhedsgrad og det tekniske niveau er omtrent det samme (ca. 50 km pr. dag). Ruten starter i Lombardiet og tager jer bl.a. forbi middelalderbyerne Desenzano, Manerba, Saló, Riva del Garda og Rovereto. Højdepunkterne er blandt andet den imponerende, nyrestaurerede middelalderborg, Castello di Beseno og valfartskirken Madonna della Corona, der hænger 715 meter oppe på en lodret klippevæg.

Overnatningstedene er som altid charmerende og familiære men denne gang begrænset til fire, så man får mere tid til at føle sig til rette de enkelte steder. Også denne rute bringer jer med kabineliften til toppen af Monte Baldo, men nedturen er ny, hvilket åbner mulighed for at besøge det spændende valfartssted Madonna di Corona, hvis mystik og pragtfulde omgivelser er hele turen værd! Også Lessinia bjergene og Verona er på programmet igen, men ruten er skåret anderledes med nye synsindtryk og nye spændende seværdigheder i vente! Dagsetaperne Blå rute B: Klik her

Den røde rute er planlagt til par og familier med store børn fra 14 år og opefter, der altid har ønsket sig en mountainbike-cykelferie. Deltagerne skal være i rimelig god form, lidt sportsligt anlagt og forberedt på lidt af hvert! Den daglige etape bliver fra 50-60 km (inkl. nedkørsler). Alle etaperne, hvoraf tre køres i bjerge, vil have passager med grovkornet underlag, hvor cyklingen bliver lidt mere udfordrende. Første bjergetape skal man selv arbejde sig op til 700 meters højde (4. etape til Lago di Ledro). De næste to bjergetaper starter begge fra toppen af bjerget, men I skal nok få brug for alle mountainbikens gear alligevel... det garanterer vi! Forudgående kendskab til mountainbikekørsel er en fordel men ikke en forudsætning. Dagsetaperne Rød rute: Klik her.  

Udover Familieferierne (uden guide på mountain bikes) har vi også Familieferie-ræs, som foregår på racercykler og fast hotel (Garda). Dertil har vi ture for cykelturister med guide: Bike & Vin, Frankerstien, Val di Non og Trentino.

Vores Bike & Vin (uge 36) arrangement er gået så godt de sidste ti sæsoner, at vi næsten ikke kan vente med at tage afsted igen! 16 deltagere havde i forrige sæson valgt denne mere "lempelige" cykelferie, og de fik cyklet og vandret nogle fantastiske ture, smagt en masse vin og ikke mindst spist noget rigtig god italiensk mad! Som krydderi fik vi lært en masse om produktion af vin (og grappa) helt fra beplantning og høstning af druer til fremstilling og lagring. Udover vinfestivallen i Avio og vin-traveturen i Negrar, besøger vi flere vinkældre, en antik villa, en kæmpe andelsvinkælder, et grappadistilleri m.m. her. (se flere fotos på facebook).

Val di Non Turen foregår primært i æbleparadiset Val di Non, der ligger glemt inde imellem høje bjerge og dybe slugter. I løbet af seks dages cykling besøger vi middelalderborgene Sigmundskroen, Castello di Thun og Castel Beseno, samt det underfundige valfartssted San Romedio, der består af seks små kirker bygget side om side på en høj klippe midt i en dyb slugt i løbet af 600 år. Stedet har en spændende historie, som bygger på en oldgammel legende. Cykelferiens højdepunkt er turen til bjergsøen Lago di Tovel (omgivet af 3.000 meter høje bjerge), hvor vi bliver kørt op til den smaragd-grønne sø og går ned mellem enorme stenskred (6 km dramatisk vandretur) efter en forfriskende dukkert og en herlig frokost på rifugie. Desuden har vi en spændende vinsmagning på programmet, og dem, der har lyst, kan også prøve adventuresporten Via Ferrata. Se mere her. Se flere fotos på facebook.

Trentino: (ikke på programmet i år) Turen er tilrettelagt til dem, vi kalder cykelturister, altså almindelige cykelentusiaster, der ikke kan undvære cyklen i løbet af deres ferie! Vi kører på mountainbikes, og turen er ikke helt uden bakker. Turen starter fra toppen af bjergområdet Paganella i det sydvestlige Trentino. Herfra går turen langs Brentadolomitternes forrevne klippetoppe forbi skisportstedet Andalo, Lago di Molveno og middelalderborgen i Stenico. Vi skal også opleve nationalparken, Val di Genova med sine 25 vandfald (heriblandt italiens største naturlige vandfald, Cascate Nardis). Frokost på rifugie og vandretur til udsigtspunkt hvor man kan se en af bjergkæden Adamellernes gletsjere. Desuden kommer vi forbi Lago di Tenno med sin helt unikke blågrønne farve, Riva del Garda samt Lago di Ledro. På 5. dagen tager vi kabineliften op til Monte Baldo fra middelalderbyen Malcesine og kører i området over trægrænsen ned af bagsiden af bjerget til valfartskirken Madonna della Corona. På sidstedagen skal vi til vinsmagning i Valpolicella og se Romeo og Julies smukke by Verona. Programmet er lige på trapperne.

Frankerstien: Læs beskrivelsen af turen andetsteds på hjemmesiden.

Bike Italien kan kontaktes således:
E-mail: Joachimjerichow@hotmail.com
Telefon: +39-3493672104

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

 

 

 

 

 

 
1

s

Via Ferrata (klatring for alle... uden højdeskræk!)

s

s