a

aaaa

Castel d'Arquato

a

a

a

Passo Vestito

a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Indlæg og kommentarer

 

Kommentarer Milano - Rom:

Indlæg skrevet af Rigmor Byskov, Frederiksværk.

Milano-Rom 2020 på elektrisk racer!

Ferie for os har igennem de seneste år været kombineret med cykling, og da vi så faldt over Bike Italien og de mange spændende ture, som de kunne tilbyde, besluttede vi os for at prøve Milano–Rom turen i september 2020. Jeg havde bare ét krav: jeg ville på el-cykel, ellers tvivlede jeg på, at jeg ville være i stand til at køre de ca. 120 km og ca. 2000 højdemeter, syv dage i træk?

Vi fik tre andre par fra vores cykelklub (Frederiksværk) med på ideen og kravet fra to af damerne var ligeledes: el-cykel!

Dette meddelte vi til Joachim, og han gjorde et kæmpe arbejde i foråret 2020 for at finde tre el-racer cykler - alle i små størrelser! Det lykkedes, og vi var glade og spændte på, hvordan det ville blive?

Etape 1 var på 119 km og 2200 hm, heraf tre lange stigninger. Vi fik hurtigt lært at bruge motoren, men havde ikke helt styr på, hvordan vi skulle rationere, således at vi ikke brugte strømmen for hurtigt. Og ikke overraskende, så løb vi tør for strøm halvvejs oppe af den sidste stigning med endnu 5 kilometer til toppen! Heldigvis var der stærke mænd med, som gerne hjalp os op! Men så fik vi lært det!

De næste dage sparede vi på strømmen og brugte den kun, når det gik opad, og når vi havde brug for ekstra hjælp! Hver dag sørgede vi får at få ladet batteriet op i frokostpausen - mest for en sikkerhed skyld, for vi blev faktisk ret god til at rationere, så batteriet kunne holde hele turen!

Selv med el-cykler skal man have forberedt sig hjemmefra (grundigt), for der skal stadigvæk arbejdes! Og vi kom ikke op før de stærke drenge, medmindre vi gav den maksimal strøm, men så holdt batteriet heller ikke til hele turen. Så det handlede om at køre op i et roligt tempo.

Milano-Rom turen er en fantastisk oplevelse: mega hård, fantastiske naturoplevelser, vel tilrettelagt, gode hoteller, god mad, og det sociale var helt i top! Nu har vi været hjemme et par dage og er ved at være klar til at cykle igen, så vi er da begyndt at snakke om, hvilken tur vi tager til næste år - måske Rom-San Marino? - mulighederne er mange, men et er sikkert, det bliver på el-cykel! Rigmor Byskov (64 år, har cyklet landevej i 6 år).

En veltilrettelagt tur! Vi er kommet igennem en meget flot natur og fantastiske byer! Vi har set steder, vi aldrig havde fundet selv! Ruterne har været perfekte mht. længde og højde - nogle dage kunne ruterne måske være kortere, så vi kom tidligere frem til hotellet, specielt når der er pool! I som guider har været søde og har haft styr på dagen og ruterne. I har været godt selskab. Vi synes, at de dage, hvor vi fik picnic/sandwich fungerede godt, og det kunne vi sagtens gøre flere dage. Mad og hoteller har været til UG! Fantastisk gruppe og fantastisk tur, som vi er glade for at have været med på! Jens Ahm og Lene Blaabjerg, Odense.

Tak for en rigtig god tur, en uforglemmelig oplevelse og en milepæl for mig! Det var en STOR tur! Tak og tror vi ses! Leif Thrysøe, Træmanden.

Tak for den super tur - den bedste jeg har været med til endnu - alt var godt tilrettelagt til UG - selv vejret! Kh Eigil Pedersen (76 år red.)

Ej, hvor er det dejligt, at se alle de skønne billeder, og hvor var det bare en fantastisk tur! Vi havde det så hyggeligt! Tusind tak til Joachim, Bjarke, Simone og alle I andre skønne mennesker, der var med! Hanne Offer Hoppe, Odense.

Tak for en veltilrettelagt tur med enestående naturoplevelser! Kompetente og venlige guider, hvor det sociale blev prioriteret højt. Udfordringerne var mange men absolut overkommelige! Det var min anden tur med Joachim og Bike Italien, og jeg vender tilbage, hvis jeg når det? Jens Aaberg, Holstebro.

Det har været en super fed tur! Der er blevet taget hensyn til alle, go' mad på hotellerne. Dagsturene har budt på meget varieret landskab med mange flotte udsigtspunkter! Bøje Pedersen, Grindsted.

Turen i år har flasket sig på alle måder! Tilpas gruppestørrelse, hvor alle kan lære at kende hinanden! Etaperne veldisponerede og ok sværhedsgrad for den spredte gruppe. Konklusion: God tur! Peter Dahl, Blokhus.

En god tur men ikke for nybegyndere! Koldt på toppen men dejligt varmt i dalen! Udmærkede værelser og god nærende mad. Tidlig op og tidlig i seng! Alt i alt en fin tur! Altid spændende... er der regn i morgen? Benny Mikkelsen, Blokhus.

For Peter og jeg har turen fra Milano til Rom været en ganske særlig oplevelse, som vi aldrig vil glemme!!! I 2014 var vi på ferie i Massa, hvor vi boede på et lille hotel, som vi cyklede forbi på denne tur. Et særligt øjeblik, da Peter få dage senere i 2014 blev alvorligt syg og først for få måneder siden blev meldt klar til cykelferien! Per og Gitte vidste, da de spurgte os om vi ville med, at vi måske blev nødt til at melde fra.

Nu sidder vi her i Rom efter en helt fantastisk cykelferie, som har budt på en naturoplevelse, vi ikke vidste fandtes! Sceneriet, som vi passerede i blandt andet Appenninerne, Ligurien, Toscana og Lazio, er som et maleri skåret ud i klipper med hav, vinmarker, vulkaner, kirker, bjerge, slugter osv. osv. - jeg kunne blive ved, og alligevel er det umuligt at beskrive denne smukke natur! Ydermere er vi blevet beriget af selskabet fra en helt flok positive mennesker, som alle har passet godt på hinanden, og hvor alle har følt sig velkommen og fået en hjælpende hånd, når stigningerne blev lige lovligt udfordrende!

Joachim, du har været en éner sammen med dine positive guider! Vi har glædet os til hver eneste dag, som på hver sin måde har været unik! Det var en god ide, at skifte guide hver dag, fordi I har forskellige tilgange til os entusiastiske cykelryttere, som hver især lige har en god ide mht. fart, Garmin, spisesteder osv. osv. Vi vil til enhver tid anbefale dit koncept, som har budt på en kæmpe natur/menneskelig oplevelse!

De varmeste og hjerteligste hilsner fra Peter og Hanne fra Odder

Fantastisk tur! Tilpas med daglige udfordringer for den øvede motionist! Jeg vil aldrig glemme dn smkke og varierende natur, som vi kørte gennem på turen! Sidst men ikke mindst var det en stor oplevelse at være sammen med dejlige mennesker undervejs! Stor tak til Joachim, Bjarke, Andrea og Francesco! Jens Pasgaard, Baghjulet, Middelfart

Super tur! Matti

Særdeles unik natur- og cykeloplevelse! Tilpas struktur og en positiv tilgang. Kan i den grad anbefales! Gode folk, der vil noget med hinanden! Natur, bjerge, huller, og kultur er gået op i en højere enhed! Hvis man vil... kan man! Dorte Svane Peschardt (min første bjergtur!)

Fantastisk tur! Tilpas med daglige udfordringer for den øvede motionist. Jeg vil aldrig glemme den smukke og varierende natur, som vi kørte gennem på turen. Sidste men ikke mindste var det en stor oplevelse at være sammen med dejlige mennesker undervejs. Stor tak til Joachim og Bjarke m.fl. Jens Pasgaard

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god tur! Jeg har hygget mig og været udfordret såvel mentalt som fysisk! Turen levede på alle måder op til mine forventninger! Peter H. Johannesen, Frederiksberg

Vi vil til enhver tid anbefale dit koncept, som har budt på en kæmpe natur- og menneskelig oplevelse! Peter og Hanne fra Odder.

En totalt velorganiseret cykeltur! Super tur i selskab med dejlige søde og hjælpsomme mennesker, rigtig god og positiv oplevelse! Jeannett Kaufmann, Helsingør

Tak for turen, veltilrettelagt og gennemført, det har været en fornøjelse og oplevelse af de gode! Bjarne Eskelund, Glamsbjerg.

En fantastisk tur med både natur, vejr- og cykeloplevelser jeg aldrig glemmer! Samtidig var vi samlet set en rigtig god trup, hvor humøret hele tiden var i top - også på en regnvejrsdag i de Italienske bjerge:-) Jeg vil bare sige tak for en rigtig god tur, der var tilrettelagt med styring af gode guider, der viste vejen, hvis de ikke var bagerst i feltet og råbte - ba'fra:-)? Samtidigt var det rigtigt gode hoteller, og maden var god! Så fra en begejstret jyde skal det blot lyde - tak for en rigtig god tur, og vi ses en anden gang. Carsten Brandt, Galten

En totalt velorganiseret cykeltur – super tur i selskab med dejlige søde og hjælpsomme mennesker, rigtig god og positiv oplevelse! Jeannett Kaufmann, Helsingør

Jeg vil meget gerne give et par rosende ord, det var en helt fantastisk tur, og alt klappede, og Jer alle fra Bike Italien var superdygtige og flinke, der er ikke nogen tvivl om, at jeg vil anbefale jer til alle, jeg kender. Du kan godt være stolt af turen, den var helt suveræn, men også hård :-)! Michael Eskildsen, København

Jeg vil også takke for en fantastisk tur og super selskab :-) Joachim - vi anbefaler denne tur til alt og alle :-) FED FED TUR :-) Brian Trolle, KøbenhavnTak for en fantastisk tur! Jeg er helt høj over alle de smukke steder vi har kørt igennem! Tine Mølholm, Kronborg.

Først mange TAK for en helt unik og fantastisk tur! Den ryger lige ind på en 2. plads kun overhalet af Nepal turen. Pernille Lionett, Randers

Tak for en rigtig god og flot tur, som ikke mindst har givet inspiration til at komme til
Toscana igen :-) Hils hele dit team - de har alle bidraget flot til denne cykel oplevelse! Carsten Georg Jensen, Galten

Tusind, tusind tak for en kanon tur! Den var simpelthen super! Men også meget intens! Man er dårligt kommet hjem, før man tænker på, hvilken af Joachims ture, man skal med på til næste år? Søren Pedersen, Søborg

Tak for turen, vel tilrettelagt og gennemført, det har været en fornøjelse og oplevelse af de gode! Bjarne Eskelund, Glamsbjerg.

Endnu en gang tak for en dejlig cykel uge sammen med jer. Trods vind og vejr og nogle få knolde på vejen, var det en rigtig god tur - lidt rødvin og god mad blev det jo også til! Vi skal jo huske på ikke at blive for ensidige og kun tænke cykling! Det er ikke sidste gang jeg skal på lignende - eller måske samme - tur? Og hvem ved, måske mødes vi igen - jeg vil gerne møde jer igen! Jesper Juhl, Struer.

Tak for de uforglemmelige dage! Der er mange højdepunkter at tænke tilbage på! Ole Schnor, København

Indlæg af Tine Mølholm, Kronborg Cykelmotion, Helsingør

Milano – Rom,  en lille omvej

I december 2012 spurgte jeg Joachim, om han mente, jeg ville kunne klare turen Milano-Rom.

Jeg havde kørt med Joachim et par gange før, hvor han havde arrangeret cykelferie/træningstur for vores klub CK Kronborg.

Joachim er et meget positivt og optimistisk menneske, og han overbeviste mig (og sig selv??) om, at det kunne jeg da sagtens!

Så var der lagt an til en træningplan! Samtidig fik jeg overtalt en veninde, til at springe på.

Det var fantastisk motiverende at have et mål henover forår og sommer. Hold da op, hvor var vi flittige! Der blev kørt intervaltræning, lange ture og flere ture i de bakkede Sverige.

Ialt havde jeg kørt ca. 5.000 km inden afgangen til Milano.

Stor var spændingen, da vi endelig skulle afsted. Vi skulle køre en hel uge med 22 andre ryttere, som vi ikke kendte. Hvordan ville det spænde af både socialt og niveaumæssigt?

Vi havde set, at Galten cykelklub var godt repræsenteret, og vi var bekymrede for, om de havde fordel af de mange bakker, de kunne træne i forinden?

På vej i flyet fik vi kendskab til et par deltagende herrer, der nok havde gjort mere ud af den mentale forberedelse end den fysiske!? De fik beroliget os lidt... bortset fra, at de kunne mange historier om, hvordan det er at køre i fx de italienske tunneller: De bedyrede, at der ville være fare for vilde geder, der søger tilflugt for vejr og vind derinde...!? Disse spøjse drengerøve blev hurtigt døbt Team easy on”.  Der var gratis underholdning hver aften... (flot arrangeret, Joachim) fra disse herrer! Ja, vi var da nogle, der syntes, at det var underholdende...

Vi var ialt 25 til start, og vi kom 25 i mål efter 7 heftige dage i sadlen!

Joachim havde absolut ikke overdrevet i sine meget poetiske beskrivelser af den natur, vi skulle igennem på vores marathon-tur til Rom. Det blev til mange timer i sadlen hver dag. Der var ikke mange km med fladt terræn, men det var vel heller ikke det, vi var kommet efter...?

Vi endte med at have tilbagelagt 870 km krydret med ca. 13.200 hm. Alene 1. etape sendte os opad svarende til 2 x l´Alpe d´Huez! Så var stilen lagt, og bemærkelsesværdigt så tavse vi blev undervejs... ikke mindst Team Easy-on!. Heldigvis sluttede dagen med en forfriskende laaang nedkørsel.

Jeg henviser til ugens etaper på hjemmesiden for mere detaljerede beskrivelser.

I løbet af uge blev vi ført igennem meget forskelligartede landskaber. Ikke èn etape lignede de andre! Der var både skovklædte opstigninger og stigninger med rå klippeformationer og adskillige marmorbrud. Der var de bløde bakker (BAKKER) igennem Toscana, der gav nærmest uendelig udsigt og afslørede de mange små karakteristiske borg-byer.

Disse byer fik vi også lov til at besøge på utallige stejle opkørsler! Joachim kan IKKE køre udenom, hvis der er mulighed for en tur igennem en smuk by!

Vejret var fuldstændigt med os i seks ud af de syv dage. Men dag to skulle vi udfordres med ugens absolutte grænseoverskridende vejrmæssige oplevelse! Der var lovet syndflodslignende tilstande og vi havde en 145 km lang etape foran os, hvor vi bl.a. skulle køre igennem området Cinque Terre. Det var ikke meget, vi fik set af denne etape! Vi fik ca 1,5 time i tørvejr. Herefter åbnede himlens sluser sig, og de lukkede sig først kort inden, vi nåede hotellet. Etapen blev lidt reduceret, men vi kørte trods alt 125 km! Heldigvis var temperaturene ok, så vi frøs kun på nedkørslerne! Og endnu vigtigere... ingen uheld! Blot en enkel punktering. Det lokale vaskeri kørte på højtryk den aften... Bagefter blev dagen lidt sjovere at snakke om, men medens det stod på, var det lidt træls!

Dagene var lange, og flere gange kom vi først frem lige før solnedgang. Men tiden, det tager at afvikle etaperne, afhænger selvfølgelig af, hvor niveauet ligger. Der er jo varierende behov for pauser. Vi havde en flok meget tålmodige mænd i vores gruppe! De var altid villige til opmuntring, hvis nogen syntes, at det var lidt hårdt. Tak for det “drenge”! Humoren var i top, og der var variereret underholdning undervejs.

Hotellerne var overvejende rigtig gode og maden altid rigelig!

Vores følgebil blev rutineret kørt af vores chauffør, Luca. Der var styr på bagagen og kolde drikkevarer til hele turen!

Vi havde et par fantastiske guider: Bjarke og Francesco (samt Joachim, der dagligt skiftede mellem holdene). Det var ikke mange gange, der blev set forkert på GPS'en! Der blev lagt et fint tempo (i hvert fald i gruppe 2). Gruppe 1 var nogle dage lidt hurtigere fremme... men det afhang mere af antallet og ikke mindst længden af kaffepauserne end af tempoet!

Vi havde et hårdt program, også når vi nåede frem! Der skulle drikkes en øl (eller andet) og derefter ud af cykeltøjet, der blev lagt i blød, medens man tog bad og derefter rullet i de største håndklæder for at tørre hurtigere. Kroppen og håret måtte nøjes med det mindste håndklæde. Herefter var der som regel ikke lang tid, indtil den tiltrængte aftensmad blev serveret.

Det er nok unødvendigt at sige, at man sov godt...

Tak for en fantastisk uge til alle deltagere og ikke mindst guiderne! Det er muligt at man må tage den igen, bare for at få den smukke kyst-etape (Ligurien) i solskin :-)

 

                   

Tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Bike Italien
Joachimjerichow@hotmail.com
0039-3493672104

 

 

 

 

 
  400

h

h

Montalcino "Le Crete"

h

h

San Gimignano

h

Terme di Saturnia

h

h

Ponte del Diavolo

h

h

Pitigliano by night

hhh

h

Carrara

h

San Gimignano

h

Pizza, pizza!

h

h

h

h

h

 

s

s

s

Portovenere

s

s

Passo Vestito

s

s

Toscana

s

s

s

s

s

s

s

Lucca

s

Monte Serra

s

Toscana

s

San Gimignano

s

Også i Lacio er det surt at være det sorte får i familien!