1  

Reaktioner på Grandissimo Garda: Tak for en super tur! Jeg synes generelt, der var rigtig godt med styr på tingene, gode ruter og god planlægning! Martin Toft Madsen, København. (Danmarksmester i enkeltstart).

Godt hotel, gode ruter, fantastisk natur og godt selskab! Har nydt alle dagene, og det har været en fornøjelse at være en del af rejsegruppen. Også stor ros til Francesco for en dejlig tur lørdag! Martin Føste Larsen, Aarhus.

Smukke udfordrende og spændende ruter - kombineret med super kompetente og relevante bemærkninger om egnene vi kører i. En træning, der er meget mere end træning. Føler mig velorienteret og samtidig kærer Joachim sig om sine gæster. En rigtig god uge. Kommer igen! Jørgen Fasting, Hillerød.

Super godt arrangement! Trygt for en nybegynder, der ikke har prøvet at ligge på hjul :) Dejlige ruter med en super guide! Tak fordi i fik mig til at overskride mine grænser... km og hm! Aase Sejersen.

Super oplevelse og god træning i fantastiske omgivelser! Turene var godt guidet og sammenholdet har været i top :-) Torben Hilmer, Kolding.

Super hyggligt og godt arrangemang! Exklusivt med hold på 4 med var sin guide - det havde jeg slet ikke forventet mig. Fantastiske turer och godt selskab. Nina Cohn, Limhamn, Sverige.

Rigtig godt arrangement. Fleksibelt og spændende. Ked af at sige det: Bliver det for stort, går noget af charmen af... godt hotel og mad. Hold fast i det! Søren Christian Schmidt,

Hårdt & godt under meget kyndig vejledning! Peter Minor.

Gode etaper med passende kilometer! Peter Juul Skovgård

Fumane-Marano (391 m)

Negrar-Montecchio (527 m)

Torricelle, Verona (272 m)

e

Capovalle (946 m)

 

e

Passo di Ampola (747 m)

 

Passo Santa Barbara (1.169 m)

Passo San Giovanni (262 m)

e

Molina (652 m)

Cerna fra Molina (804 m)

Kongeruten: Avio - Rif. Graziani (1.615 m)

Madonna della Corona, Spiazzi (864 m)


 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 


Grandissimo Garda

 

Træningslejr (landevej) for motionister: A, B og C-niveau.

Grandissimo Garda (21-28/8, 2021)

Bike Italien laver i august, 2021 en spændende cykelferie/træningslejr (fast hotel) for motionister (landevej) med fokus på indholdsrige, sceniske cykelture og socialt samvær! Træningslejren er lavet således, at rigtig mange kan være med! Velegnet til par og begyndende motionister, som gerne vil holde ferie sammen med deres cykler og introduceres til kørsel i bjerge! Hver dag vil der både være ruter til den erfarne motionist (hold 1) og til motionister, for hvem bjerge er relativt nyt (hold 2)! Vi tilstræber, at de to hold vil køre et stykke af dagens rute sammen hver dag samt spise frokost eller holde kaffepause samme sted! Leje af racercykler/elektriske racercykler er muligt i den udstrækning, vi kan finde de rigtige størrelser.

Gardasøen er ganske givet et af Europas smukkeste og mest velegnede områder til motionscykling takket være kombinationen af dramatisk og varieret natur, et særdeles udbygget vejnet samt en høj koncentration af indhold i form af middelalderborge, forter, muromkrænsede byer, romantiske bådhavne, antikke villaer, vinslotte, floder, kanaler, bjergsøer, klippeformationer, kirker og valfartssteder, som man kan kigge på undervejs!

 

Det er også muligt at medbringe koner, partnere m/k, børn og/eller forældre til træningslejren! Også for civilister, der ikke skal cykle, er der masser af spændende aktiviteter at foretage sig i området, som f.eks. vandreture på La Rocca og Monte Luppia, markeder i Garda, Lazise og Bardolino, færgesejlads, ture til den nordlige ende af søen med lokale busser, kabineliften til Monte Baldo, adskillige forlystelsesparker, forskellige termalske bade med rygende varmt vand samt svømmehallen i Garda med opvarmet udendørsbassin!

Transport: Fly fra henholdsvis København eller Billund eller kør-selv. Cyklerne transporteres med flyet (inklusive i prisen) eller kan lejes hernede. Vælger du at leje en racercykel/elektrisk racercykel hernede, så modregner vi cykeltransporten i cykellejen!

Overnatning: Hotellet, hvor træningslejren vil blive afholdt, ligger i Garda by på østsiden af Gardasøen - netop på grænsen mellem vin-bakkelandet og Alperne. Hotellet har fire stjerner (reelt tre), tennisbaner og en kæmpe udendørs swimmingpool med liggestole og bar.

Forplejning: Vi spiser morgen- og aftensmad på hotellet hver dag! Morgenmaden består af en kæmpe buffet med alt, hvad man kan begære! Aftensmaden består af kæmpe salat- og forretsbuffet, en førsteret (tre valgmuligheder) og en andenret (tre valgmuligheder). Dertil dessertbord ad libitum. Drikkevarer er for egen regning og afregnes ved bordet.

Mindst to hold hver dag: Der vil dagligt blive kørt i to hold på differentieret niveau! Et hold 1, der kører i størrelsesordenen: 120 km med op til 2070 højdemeter. Et hold 2, der kører mellem 70-113 km og op til 1300 højdemeter.

De daglige ruter vil blive præsenteret på aften-briefingen, der foregår hver dag før aftensmaden.

Stigningerne i tal:

km
Start
Slut
Diff
gn.%
Fumane-Marano
4,24
174
391
217
5,1
Negrar-Montecchio
5,5
178
527
349
5,4
Torricelle (VM-ruten)
4,5
65
272
207
4,6
Passo Santa Barbara
15
90
1169
1079
7,2
Passo San Giovanni
3,27
67
262
195
6
Capovalle
27,3
70
946
876
3,2
Passo Ampola
8,7
388
747
359
4,1
Fumane-Molina
5,64
274
652
378
6,7
Molina - Cerna
6,46
546
804
258
4
Monte Baldo (fra Avio)
22
135
1617
1482
6,8
Madonna d. Corona, Spiazzi
11
253
864
611
5,6

Kilde: www.salite.

Foreløbigt program
(De endelige ruter vil blive aftalt i løbet af briefingen - om aftenen før ruten skal afvikles!)

Etape 1: Morænebakkerne: Garda-Custoza-Borghetto (frokost)-(kun hold 1: Solferino-San Martina di Battaglia)-Peschiera-Garda. Hold 1: 110 km, 690 hm. Hold 2: 89 km, 440 hm. Denne lange men relativt flade rute er fuld af historisk indhold, såsom middelalderborge, befæstede byer og spændende monumenter samt knoglehuse fra uafhængighedskrigen imod Østrig-Ungarn. Foregår blandt andet i vinområderne Bardolino, Custoza og Lugana syd for Gardasøen, hvor istidens gletcher aflejrede sit materiale. Hold 2 kan glæde sig til et langt stykke idyllisk cykelsti langs floden Mincio fra Borghetto til Peschiera.

Etape 2: Valpolicella: Garda-Albaré-(hold 1: Fumane)-Marano (Valpolicella)-Negrar (frokost)-Montecchio-Avesa-Torricelle (VM-ruten)-Verona (kaffe)-Pescantina-Affi-Garda. Hold 1: 110 km, 1250 hm. Hold 2: 90 km, 800 hm. En spændende og supervarieret rollercoster-etape blandt vinrænker og antikke villaer med 3-4 kortere stigninger i det verdensberømte vinområde Valpolicella! To fantastiske udsigtpunkter på Torricelle (VM-ruten) over Verona, hvor vi drikker kaffe foran Arena’en på Piazza Bra! Afslappende tur hjem langs Adige med 6 små broer, der skal forceres.

Etape 3: Passo Santa Barbara/Giro del Monte Baldo: Garda-Malcesine-Torbole-(hold 1: Passo Santa Barbara (1.169 m))-Passo San Giovanni (262 m)-Mori-Avio (frokost)-Zuane-Garda. Hold 1: 125 km, 1800 hm. Hold 2: 113 km, 720 hm.
Passo Santa Barbara er en anden af Gardasøens helt klassiske stigninger, der ligger i søens nordlige ende. Det meste af ruten ligger behageligt i skyggen, men af og til får man et pragtfuld kig til de mastodontiske Brentadolomitter, der rager helt op til 3.150 m! Første halvdel er skrap med ca. 9% i snit (maks 13%), men så flader den heldigvis ud imod toppen i 1.169 meters højde! Hold 2 har to kortere stigninger: Torbole-Passo San Giovanni (262 m): 3,27 km med 6%! Canale-Rivoli: 1,5 km med 9%. En super scenisk og bevægelig cykelsti vil bringe jer langs floden Adige med høje bjerge på begge sider, igennem vinmarker og forbi gamle byer, hvor tiden i årevis har stået helt stille! Frokost i Avio med kig til den gamle borg.

Etape 4: Gardasøens Balcon: Garda-Torri del Benaco (færge)-Maderno-Tignale-Gardasøens Balcon-Limone (færge)-Malcesine-Garda. Hold 2: 85 km, 1180 km. Hold 1 kan vælge mellem Gardasøens Balcon eller ruten: De tre Søer: Garda-Torri del Benaco (færge)-Maderno-Lago Valvestino-Capovalle (946 m)-Lago di Idro-Storo-Passo Ampola (747 m)-Lago di Ledro-Riva del Garda-Torbole-Garda. Hold 1: 160 km, 1.750 hm.
Gardasøens Balcon: Ved hjælp af en færge fragtes I til Lombardiet for at køre en meget eventyrlig rute med de flotteste udsigter over Gardasøen og til Monte Baldo. Tre stigninger (eksisterer ikke højdekurver). Halvvejs besøger vi en restaurant, der har bygget en terrasse umiddelbart over et 400 meters frit fald. På vejen kan man se middelalderbyerne Limone og Malcesine. Færge fra Limone til Malcesine. Hold 1 kan evt. tilføje "Strada della Forra", som Churchill kaldte verdens 8. vidunder til åbningen - en meget speciel vej som også har været med i en James Bond film, for at det ikke skal være løgn (+300 hm) - sandsynligvis Gardasøens mest dramatiske vej, men ikke den mest kendte, da den ligger upraktisk i forhold til cykling (se evt. på Youtube)! De Tre Søer: Pragtfuld rute i Lombardiets øde bjerglandskaber med tre flotte søer og masser af eventyr! Turen er lang, men første og tredje stigning er ret nemme. Den anden stigning har et stejl stykke, der trækker tænder ud! Hjemturen foregår langs Gardasøens nordlige og østlige bred. Færge benyttes til udturen. Lang tunnel fra Lago di Ledro til Riva. Dog nedadbakke og oplyst.

Etape 5: Ponte di Veja. Garda-Fumane-Molina-Cerna-(hold 1: Ponte di Veja (frokost)-Fane-Breonio-Monte)-Fumane-Garda. Hold 1: 100 km, 1.700 hm.Hold 2: (Ponte di Veja, optional): 85 km, 1.000 hm. Hold 2 beslutter sig i Cerna, om de skal have Ponte di Veja med? Stigningen til Molina foregår langs en dramatisk Gran-Canyon agtig kløft med kirsebærtræer langs vejen. I Molina (kaffe). Derefter yderligere 6,5 km stigning til Cerna. Den imponerende Ponte di Veja er Europas største naturbro - et syn for guder! Den ligger kun 100 m fra vejen til fods og er hele turen værd! Hold 1 kører på vejen hjem forbi de gamle romerske marmorminer i Prun og afslutter med supernedkørslen fra Breonio!

Etape 6: Kongeruten over Monte Baldo: Garda-Bardolino-Avio-Rifugio Graziani-Bocca di Navena-Novezza-Madonna delle Corona (valfartsted)-Caprino-Garda. Hold 1: 104 km, 2.070 km. Madonna della Corona: Garda-Caprino-Madonna della Corona (+bonus: Ferrara di Monte Baldo)-Caprino-Garda. Hold 2: 75 km, 1100 hm. Med bonus: 85 km, 1.390 hm.
Kongeruten: Områdets mest kendte rute, der bringer deltagerne over trægrænsen ad de højeste asfaltede veje på bjerget. Den 22 km lange stigning fra Avio er nok områdets smukkeste og mest varierede stigning og kan klart anbefales den erfarne motionist! Ikke nem, men heller ikke umulig! Fantastiske bjergudsigter og stemning mellem køer og marmotter (murmeldyr)! Hold 2's rute til valfartsstedet Madonna della Corona har en 11 km stigning med 5,6% i snit. Åben, så man har udsigt i alle retninger! Fra Spiazzi kan man gå eller cykle ned til valfartskirken, som er et af områdets mest specielle steder! Pragtfuld udsigt! Flot kirke. Kaffebar! Frokost. Har man mod på mere kan man tilvælge en bonustur, der bringer jer 400 hm yderligere op ad en meget smuk og meget lidt trafikkeret rute med super looks til Monte Baldos tinder. Flot tur!

Priser:

Fly, cykeltransport og transfer

7.995 kr.

Kør selv

6.095 kr.

(Priserne er inkl. IVA (moms) - i henhold til særloven for rejsebureauer)

Inkluderet i prisen: Fly, cykeltransport og transfer (flyrejsende), hotel (4 stjerner) (dobbeltværelser) med halvpension (ekskl. drikkevarer), guidede ruter, hotelskat og IVA (moms).

Ikke inkluderet i prisen: Frokost, drikkevarer, færgebilletter, afbestillingsforsikring, reservedele og reparationer samt evt. tillæg for enkeltværelse (190 kr. pr. nat).

Racercykler til leje: Det er muligt at leje racercykler/elektriske racercykler til træningslejren i den udstrækning, at vi kan finde de rigtige størrelser. For flyrejsende vil cykeltransporten blive modregnet i cykellejen!

Flyrejsende: Leje af racercykel en uge, tillæg: 250 kr. Leje af E-racercykel en uge, tillæg 920 kr.

Bilrejsende: Leje af racercykel, en uge: 1.150 kr. Leje af elektrisk racercykel, en uge: 1.900 kr.

Cykeltransport: Jeres cykler transporteres med flyet. Omkostningerne for transporten er inkl. i prisen. Vi sørger for transport til og fra lufthavnen. Cykler transporteres bedst i "hårde" cykelkufferter. Men også en "blød" kuffert/cykeltaske eller en cykelpapkasse kan benyttes. Papkasserne fås hos din lokale cykelforretning (ikke i lufthavnen!). Hvis du bruger papkasse, skal du huske at tage sadel og pedaler af samt dreje styret. Papkassens hjørner og håndtag bør forstærkes med tape. Det er i øvrigt en god ide at emballere bagskifter, kranksæt og forgaflen ekstra grundigt! Undtagelsesvist kan cykler lejes hernede.

Afbestillingsforsikring: Kan købes for 190 kr.

Mere info under Tilmelding. Klik her

Kontakt Bike Italien: joachimjerichow@hotmail.com Mobil: +39-3493672104

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Francesco (guide) med sit trofaste følge på Mt. Baldo

Marc Garby og Martin Toft Madsen i godt selskab!

Peri - Fosse på 31 minutter!

Verona

Deværre mange bumser i Verona!

Liselotte (Ikast) kontrollerer lapningen!

"Er det derop vi skal... er du sikker?" (Passo Fittanze)

Vi kender stederne, der kan mærkes i ben'ern!

Passo Fittanze, ugens stejleste!

Monte Baldo (2.218 m) set fra Lombardiet

Vi kender spisestederne!

Afslapning på færgen til Lombardiet

Gardasøens Balcon